2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Putyin a Hős Anya címet adományozta Kadirov feleségének

A Hős Anya címet adományozta Mednyi Kadirovának, Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető feleségének Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A méltatás értelmében Kadirova a család intézményének megerősítésében és a gyermeknevelésben szerzett érdemeiért kapta az elismerést. Putyin mellette Olga Dehtyarenkónak, a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzet lakójának is Hős Anya címet adományozott.

Az orosz elnök június 1-jén, a nemzetközi gyermeknapon tett javaslatot a még a Szovjetunióban bevezetett Hős Anya cím visszaállítására. A vonatkozó rendeletet augusztus 15-én írta alá.

A címet olyan orosz nők kaphatják meg, akik tíz vagy több gyermeket szültek és neveltek fel. Az kitüntetett anyák egymillió rubeles (jelenlegi árfolyamon több mint hat és fél millió forintos) egyszeri jutalomban részesülnek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...