2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Putyin: a hadművelet célja Oroszország és népének védelme a történelmi földjeit fenyegető veszélyektől

Oroszország és népének védelme a történelmi földjeit fenyegető veszélyektől a különleges katonai művelet célja – jelentette ki szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök.

“A cél [a különleges katonai művelet], ahogyan azt már többször is elmondtam, elsősorban az, hogy megvédjük a népet és magát Oroszországot a területünkkel határos történelmi földjeinken jelentkező fenyegetésektől. Ezt nem engedhetjük meg” – mondta az orosz államfő az orosz diákok napjának szentelt beszédében.

A Luganszki Állami Pedagógiai Egyetem egyik hallgatója, Vlagyiszlav Olejnyik elmondta Putyinnak, hogyan vett részt a különleges katonai műveletben. Az elnök megköszönte neki és katonatársainak, hogy részt vettek a harcokban a nép és honfitársaink védelmében.

Vlagyimir Putyin elnök az orosz felsőoktatási intézmények diákjaival találkozott a Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetemen. Kép: Kreml

Putyin méltatta a fiatalember ambícióját, hogy a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál (FSZB) szeretne karriert befutni, de sajnálkozott, hogy a Luganszki Állami Pedagógiai Egyetem hallgatója nem tervezi, hogy tanár lesz, “mert ilyen emberekre van igény [a] pedagógia területén, az iskolákban és a felsőoktatási intézményekben”.

“Minden jót kívánok önnek, és természetesen figyelembe fogom venni azt a vágyát, hogy a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál dolgozzon” – biztosította a fiatalembert Putyin, aki korábban az FSZB elődjének, a KGB-nek a külföldi hírszerzésének egykori tisztje volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...