2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva

Putyin a gazdasági együttműködés fokozását javasolta Angola elnökének

A gazdasági és kereskedelmi együttműködés fokozását javasolta – elsősorban a gyémántbányászat, a halászat területén és a világűrt illetően – Joao Lourenco angolai elnöknek Vlagyimir Putyin orosz államfő, amikor csütörtökön fogadta őt a Kremlben.

Putyin szerint lehetőség van a két ország között az oktatás és szakmai képzés terén folytatott kooperációra is.

Az angolai vezető szerint Oroszország sikereket ért el az ásványianyag-kitermelés, az oktatás, a védelem és az egészségügy területén.

Mint mondta, Angola ezeken a területeken keresi az együttműködést Oroszországgal, és orosz beruházásokra is számít gazdaságának diverzifikálása érdekében.

Laurenco Augustinho Neto-renddel tüntette ki Putyint. Az angolai vezető meghívást fogadott el az októberben Szocsiban megtartandó Oroszország-Afrika fórumra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó