2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Pusilin szerint fordulóponthoz érkezett a DNR teljes felszabadítása

A Donyecki Népköztársaság (DNR) teljes területének felszabadítása fordulóponthoz érkezett – jelentette ki a régió megbízott vezetője, Gyenyisz Pusilin, akit a RIA Novosztyi idézett.

Marinka például gyakorlatilag az orosz hadsereg teljes ellenőrzése alatt áll, de az ellenség a külterületeken ékelődött be.

Tegnap este vált ismertté, hogy a Wagner-csoport harcosai ellenőrzésük alá vonták Szoledart. Jevgenyij Prigozsin, a PMC alapítója szerint “egy üst alakult ki a város központjában, ahol városi harcok zajlanak. Emellett egységei elfoglalták a sóbányákat.

Szoledar stratégiai fontosságú Kijev számára; az Artyomovszk (Bahmut) – Szeverszk védelmi vonal közepén fekszik. Az ukrán hadsereg erős védelmi erődítményeket emelt itt. Szoledar felszabadítása elvágja az Artyomovszk és Szeverszk közötti közvetlen utánpótlási útvonalat, valamint északról bekeríti Artyomovszkot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...

Erdogan: kockázatos a tankszállítás, ami nem segíti az ukrán konfliktus lezárását

A NATO egyes országainak döntése, hogy harckocsikat küldenek Ukrajnába, nagy kockázatú lépés, amely valószínűleg nem fog segíteni a konfliktus lezárásában - mondta Recept Tayyip...