2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Prigozsin: megkezdődött az unkán ellentámadás Bahmutban

A Wagner-csoport katonai magáncég vezetője, Jevgenyij Prigozsin szerdán közölte, hogy az ukrán erők megkezdték ellentámadásukat Bahmutban/Artyomovszk/.

A Wagner-erők szerdán több mint 200 métert nyomultak előre, 116 halálos áldozattal, és kevesebb mint három négyzetkilométernyi területet hagyva ukrán ellenőrzés alatt a donbasszi városban – mondta Prigozsin egy interneten megosztott hangfelvételen.

Az ukrán hadsereg megkezdte az ellentámadást – tette hozzá Prigozsin, aki szerint “korlátlan ember- és lőszerállománnyal” rendelkeznek.

Eközben szörnyű képet festett Wagner saját helyzetéről, mondván, hogy “akut a lőszerhiány”, és csapatainak “mindössze néhány napra elegendő lőszerük maradt”.

Az orosz védelmi minisztérium nem hajlandó tüzérségi lőszert kiadni Wagnernek, “minden kérésünket figyelmen kívül hagyva” – állította Prigozsin.

A Wagner-erők az utcai harcok élére álltak Artyomovszkban, az ukránok által csak Bahmut néven ismert városban, amely a Donbassz egyik kulcsfontosságú vasúti és közúti csomópontja. Kijev több tízezer katonát vezényelt a városba, még akkor is, amikor Wagner és más orosz csapatok az összes utánpótlási útvonalat elérték tüzérségi tűzzel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó