2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Prigozsin: a Kreml szóvivőjének fia a Wagner-csoportnál szolgált

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője azt állította, hogy a Kreml szóvivőjének, Dmitrij Peszkovnak az egyik fia az orosz katonai magáncégnél szolgált. A CsVK főnöke a pénteken megjelent interjúban beszélt erről.

“Egy ember, akit ismerek [a Kreml szóvivője] Dmitrij Peszkov, akit egy időben teljes mértékben liberálisnak tartottak” – mondta Prigozsin.

“A fia élete egy részét Amerikában élte le, ha nem tévedek, vagy Angliában … eljött hozzám, és azt mondta: ‘Vegyétek fel őt tüzérnek’. Egyébként jól bevált, mint tüzér, térdig sárban, sz*rban, egy Uragánon” – tette hozzá, utalva az orosz BM-27 Uragan önjáró 220 mm-es többszörös rakétavető rendszerre.

Prigozsin nem szolgált további részletekkel, nem pontosította, hogy Peszkov fia melyik konfliktusban vett részt, sőt, kifejezetten meg sem nevezte, hogy kiről van szó. Dmitrij Peszkov eddig nem nyilatkozott Prigozsin kijelentéseiről.

A Kreml-tisztviselő legidősebb fia, Nyikolaj azonban úgy tűnik, hogy megfelel a Wagner-főnök által adott leírásnak.

Az Oroszország és Ukrajna között zajló konfliktus elején Nyikolaj Peszkovot az Egyesült Államok szankciókkal sújtotta, majd később Washington több szövetségese is követte a példáját.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó