2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Pravda: Szlovákia az EU legnagyobb orosz üzemanyag-importőre

Március végén és április elején az Európai Unió országai közül Szlovákia volt az orosz üzemanyag legnagyobb importőre  – jelentette szerdán a pravda.sk szlovák portál.

“Március 27. és április 2. között Szlovákia volt a legnagyobb orosz üzemanyag-importőr (az uniós országok között), az első ötben Csehország és Magyarország is szerepelt” – írja a lap.

A portál szerint Szlovákiának az orosz olajat nem könnyű visszautasítani, mivel a pozsonyi Slovnaft finomítói rendszerét éppen erre a fajta olajra állították be.

“Ha a finomító más típusú olajat akarna finomítani, az beruházást igényelne” – áll a tájékoztatásban.

A kiadvány szerint a Slovnaft korábban szinte teljes egészében Oroszországból importált olajat, idén a szlovák finomító azt tervezi, hogy csökkenti ennek a nyersanyagnak az arányát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó