2022, augusztus 19.
31.9 C
Budapest
24.2 C
Moszkva

Pozsony: az EU oroszellenes szankciói súlyos károkat okoznak a szlovák gazdaságnak

Az Európai Unió oroszellenes szankciói súlyos károkat okoznak Szlovákia gazdaságnak – nyilatkozta vasárnap Peter Pellegrini miniszterelnök.

Szlovákia sohasem támogatta a szankciókat, de tiszteletben tartotta az Európai Unió döntését (a szankciók bevezetéséről) – nyilatkozta a kormányfő a pozsonyi TA3 hírtelevíziónak vasárnap.

El kell mondanom, hogy Szlovákiában ténylegesen érezzük a szankciók negatív hatásait. Exportunk és az Oroszországgal folytatott kereskedelmünk több mint  felére csökkent 2013 és 2016 között.

Az EU és Oroszország közötti kapcsolatok nem javulnak, sőt romlanak – tette hozzá Pellegrini. Elmondta, hogy az Európai Uniónak felül kell vizsgálnia az Oroszországgal szemben folytatott szankciós politikájának hatékonyságát.

Az USA, az Európai Unió és nyugati szövetségesei 2014-ben vezetett be büntető intézkedéseket Oroszországgal szemben, az ukrán válságra és a Krím félszigetre hivatkozva. A szankciók Oroszország pénzügyi, energetikai és védelmi szektorai ellen irányult, de érintett néhány kormányzati tisztviselőt és üzletembert is.

Moszkva válaszul embargót hirdetett az ellene szankciókat alkalmazó országok mezőgazdasági termékeire és élelmiszereire. Azóta a felek kiterjesztették a korlátozásokat.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...