2023, március 24.
12.5 C
Budapest
7.5 C
Moszkva

Pozsony: az EU oroszellenes szankciói súlyos károkat okoznak a szlovák gazdaságnak

Az Európai Unió oroszellenes szankciói súlyos károkat okoznak Szlovákia gazdaságnak – nyilatkozta vasárnap Peter Pellegrini miniszterelnök.

Szlovákia sohasem támogatta a szankciókat, de tiszteletben tartotta az Európai Unió döntését (a szankciók bevezetéséről) – nyilatkozta a kormányfő a pozsonyi TA3 hírtelevíziónak vasárnap.

El kell mondanom, hogy Szlovákiában ténylegesen érezzük a szankciók negatív hatásait. Exportunk és az Oroszországgal folytatott kereskedelmünk több mint  felére csökkent 2013 és 2016 között.

Az EU és Oroszország közötti kapcsolatok nem javulnak, sőt romlanak – tette hozzá Pellegrini. Elmondta, hogy az Európai Uniónak felül kell vizsgálnia az Oroszországgal szemben folytatott szankciós politikájának hatékonyságát.

Az USA, az Európai Unió és nyugati szövetségesei 2014-ben vezetett be büntető intézkedéseket Oroszországgal szemben, az ukrán válságra és a Krím félszigetre hivatkozva. A szankciók Oroszország pénzügyi, energetikai és védelmi szektorai ellen irányult, de érintett néhány kormányzati tisztviselőt és üzletembert is.

Moszkva válaszul embargót hirdetett az ellene szankciókat alkalmazó országok mezőgazdasági termékeire és élelmiszereire. Azóta a felek kiterjesztették a korlátozásokat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó