2023, december 3.
-1.7 C
Budapest
-6.8 C
Moszkva

Porosenko végnapjai (felmérés)

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az ukrán rezsimet jelenleg is irányító Petro Porosenkónak esélye sincs a márciusi elnökválasztáson. Már az első három helyre se kerülne.

A felmérés szerint a Batykivscsina (Haza) nevű párt vezetője Julija Timosenko vezet, Volodimir Zelenszkij tévés személyiség/humorista a második és Anatolij Hricenko volt Haza párti politikus a harmadik a sorban.

Az ukrán Társadalomkutatási Intézet által közölt felmérésből kideül, hogy a megkérdezettek 14.8%-a voksolna Timosenkóra, utána következik jóval lemaradva Zelenszkijt, akit 8.8% támogat és Hricenko 8.6%-os eredménnyel.

A kutatás szerint az ellenzéki Jurij Bojko következik a sorban 8.3%-os támogatottsággal, akit a jelenleg is hatalmon lévő Petro Porosenko követ 8.1%-al.

A felmérésből kiderül, hogy az ukránok 11.8%-a egyáltalán nem tervezi, hogy részt vesz az elnökválasztáson.

A jelenlegi információk alapján az elnökválasztások 2019. március 31-én lesznek megtartva Ukrajnában.

A december 1 és 10 között 2198 ember megkérdezésével zajló országos közvélemény-kutatásban Ukrajna valamennyi régiója részt vett, beleértve a Donyecki és Luganszki Népköztársaságot is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kovács: Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz

Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz! - írta hivatalos Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton. Mindezt az Ukrán...

A Fehér Ház figyelmeztetett, hogy kimerülnek a pénzügyi források Ukrajna támogatására

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője elmondta, hogy a Fehér Háznak sürgősen szüksége van kiegészítő finanszírozásra Ukrajna támogatására. A magas rangú tisztviselő elismerte, hogy...

Jelentősen visszaesett az ukrán export a lengyelek határblokádja miatt

Jelentősen visszaesett Ukrajna Lengyelországon keresztül történő exportja, amióta lengyel kamionosok és mezőgazdasági termelők tömeges tiltakozást szerveztek az EU Kijevvel szembeni kereskedelmi szabályozása ellen, és...
spot_img

Videó