2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Politico: Ukrajna támogatói egyre nehezebben tudják fenntartani az egységet

Az Ukrajnának nyújtott segítséggel foglalkozó kapcsolattartó csoport tagjai, akik többek között a németországi Ramstein amerikai légibázison találkoznak, egyre nehezebben tudják fenntartani az egységet – írja a Politico című lap.

“A csoport április 21-i ülésén … az amerikaiak Ramstein légibázisán, egyértelművé vált, hogy az egység fenntartása … egyre nehezebbé válik” – áll a Politico cikkében.

A csoporton belül az utóbbi időben számos szakadás alakult ki, különösen amiatt, hogy küldjenek-e és mikor nyugati vadászgépeket Ukrajnába, valamint bizonyos fegyverszállítmányok – leginkább a német és spanyol harckocsik – késése miatt. Ugyanakkor a Kijevbe irányuló tömeges fegyverszállítás miatt az adományozó országok aggódnak saját készleteik miatt.

Az Ukrajnával foglalkozó kontaktcsoport rendes ülését április 21-én tartották az USA németországi Ramstein légibázisán. Az ülést Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter és Mark Milley amerikai vezérkari főnök vezette.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO-tagállamoknak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy minden Ukrajnának szánt fegyverszállítmány legitim célpontot jelent Oroszország számára. Arra is rámutatott, hogy az USA és a NATO közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban – nemcsak a fegyverek szállításával, hanem a személyzet kiképzésével is Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és más országokban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó