2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Politico: Oroszország visszaverte az ukrán ellentámadást

Az orosz erők sikeresen visszaverik az ukrán fegyveres erők ellentámadását, ami nem könnyíti meg a helyzetet a kijevi kormánynak – írja a Politico című lap.

A lap szerint az interneten már megjelentek képek a megsemmisített német gyártmányú Leopard harckocsikról, amelyek feltehetően részt vettek az offenzívában. Emellett a közösségi médiában most videók keringenek megsemmisített, amerikai gyártmányú Bradley gyalogsági harcjárművekről.

“Az interneten más képek is keringenek megsemmisült vagy elhagyott páncélozott járművekről, ami azt jelenti, hogy az ukrán előrenyomulás máris jelentős ellenállásba ütközött” – írta a lap.

“Korai – még nagyon korai – szakaszban van a hadjárat. De a képek azt jelzik, hogy a gépesített háború nem lesz olyan könnyű Ukrajna számára, és az oroszok egyelőre sikerrel verik vissza az ellentámadást” – áll a cikkben.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvedtek az ellentámadás során. Ezt tragédiának nevezte, hozzátéve, hogy a jelenlegi kijevi rezsim teljes felelősséget visel ezért.

Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az ukrán erők június 4-e óta sikertelen ellentámadási kísérleteket hajtanak végre, ember- és eszközveszteségeket szenvedve. Június 6-án Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter azt mondta, hogy az elmúlt három napban az orosz hadsereg visszaverte Ukrajna minden kísérletét, hogy elindítsa “régóta ígért offenzíváját”. Ukrajna 3715 embert, 259 harckocsit és páncélozott harcjárművet, 134 teherautót, 48 tábori tüzérségi ágyút és több mint 50 drónt veszített.

A Bloomberg szerint a Nyugat elismeri az ukrán hadsereg által elszenvedett hatalmas veszteségeket. Közben a Politico magas rangú amerikai tisztségviselőkre hivatkozva azt írta, hogy Kijev jövőbeni támogatása az ellentámadás sikerétől függ.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó