2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Politico: az USA csökkentheti az Ukrajnának szánt támogatásokat

Az Ukrajnának nyújtott segélyt csökkenthetik, ha az amerikai hatóságok egyéves finanszírozási határozatot fogadnak el a teljes katonai költségvetés helyett – írja Lara Seligman a Politico cikkében.

“Az amerikai védelmi minisztérium tisztviselői összeállítottak egy listát a súlyos következményekről, ha a hadseregnek – első alkalommal – egyéves ideiglenes finanszírozási törvény alapján kell működnie, az Ukrajnának nyújtott segélyektől kezdve az új B-21-es bombázók beszerzésével kapcsolatos problémákig” – írta a kiadvány.

Az állásfoglalás 29 milliárd dollárral, azaz 3,7 százalékkal csökkentené a Pentagon finanszírozását Joe Biden elnök 2023-as pénzügyi évre vonatkozó kéréséhez képest – írja Seligman.

Mint az újságíró megjegyzi, ha a kongresszus az ideiglenes finanszírozás mellett dönt, már tavasszal leállíthatja az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást.

Ezen túlmenően késhet több kulcsfontosságú rendszer, köztük az Abrams harckocsi és az M777-es vontatott tarackok (amelyet az USA átadna Ukrajnának) ipari bázisának modernizálása.

Tavasszal a kongresszus mintegy 40 milliárd dollárt különített el katonai és gazdasági segélyre Ukrajnának, októberben pedig Biden aláírta az ideiglenes kormányfinanszírozási törvényt, amely további 12,4 milliárd dollárt irányzott elő Kijev számára.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Ennek fényében az USA és NATO-szövetségesei továbbra is több tízmilliárd dollár értékben pumpálnak fegyvereket a kijevi rezsimbe. Moszkva a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és hogy a fegyverszállítás az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...