2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Politico: az amerikai képviselők felügyelőszervet hoznának létre az ukrán korrupció miatt

Az amerikai kongresszus republikánus párti tagjai, akik általában ellenzik az Ukrajnának nyújtott további pénzügyi támogatást, kérhetik egy olyan felügyelőszerv létrehozását, amely a korrupció megelőzése érdekében figyelemmel kíséri a kijevi finanszírozást – jelentette a Politico című lap névtelen forrásokra hivatkozva.

“A republikánusok azt is követelhetik, hogy hozzanak létre egy felügyeleti szervet Ukrajna finanszírozásának ellenőrzésére a korrupció megelőzése érdekében” – idézte a lap a kongresszusi tárgyalásokhoz közel álló forrásokat.

Megjegyzik, hogy “még az ukránbarát republikánusok is” tartózkodnak attól, hogy támogassák Joe Biden amerikai elnöknek a kongresszushoz intézett kérését, hogy újabb előirányzatokat biztosítsanak Ukrajna megsegítésére 24 milliárd dollár értékben.

Az amerikai képviselőház egyik republikánus párti tagjának névtelenül nyilatkozó tanácsadója szerint ezt a véleményt nem csak a szélsőjobboldali nézetek támogatói vallják. Washington ugyanakkor “pénzt szór egy olyan konfliktusra, amely akár évekig is eltarthat”.

A múlt héten Warren Davidson képviselőházi képviselő arról számolt be, hogy republikánus kongresszusi képviselők követelték, hogy Biden vonja vissza az Ukrajnának nyújtandó 24 milliárd dolláros segélyre vonatkozó új finanszírozási kérelmet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó