2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Polgármester: dróntámadás érte Moszkvát, de a légvédelem visszaverte a támadásokat

Moszkva volt a célpontja egy kedd reggeli dróncsapásnak – közölte az orosz főváros polgármestere.

“Eddig a légvédelem visszaverte a támadásokat. Az összes észlelt UAV-t megsemmisítették” – mondta Szergej Szobjanyin egy közleményben.

A polgármester megjegyezte, hogy nem voltak áldozatok, és hogy a mentőszolgálatok dolgoznak a városhoz tartozó Novaja Moszkva (Új Moszkva) és a környező Moszkvai terület érintett területein.

Az ideiglenes repülési korlátozásokat a fővárosi Vnukovo repülőtér környékén feloldották – mondta Szobjanyin.

Korábban a katasztrófavédelem egyik forrása a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy két érkező drónt lelőttek Moszkva külvárosában, egy másikat pedig állítólag a fővárostól délnyugatra fekvő Kaluga régióban fogtak el.

“Az előzetes adatok szerint három drón tartott Moszkva felé… Kettőt Novaja-Moszkvánál, egyet pedig a Kalugai régióban szedtek le rádióelektronikai harci eszközökkel” – mondta a forrás a hírügynökségnek.

Közvetlen jelentések nem érkeztek áldozatokról vagy károkról a földön. A Moszkva külvárosában elfogott két drón roncsai a Vnukovo repülőtértől mintegy 5 kilométerre lévő Valujevo település melletti nyílt mezőre hullottak – közölte egy másik forrás a RIA Novosztyival.

A repülőtér honlapja szerint legalább tíz, Vnukovóba tartó reggeli járatot átirányítottak a főváros két másik repülőterére, a Seremetyjevóra és a Domogyedovóra.

Több szemtanú arról számolt be, hogy helyi idő szerint reggel 6 óra körül legalább két robbanást hallottak Új-Moszkva városrészben, miközben több Telegram-csatorna is megosztott videókat a levegőben szálló füstről.

Két héttel ezelőtt az orosz hadsereg meghiúsított egy ukrán támadást Moszkva körzetében, amelyben három különböző típusú drón vett részt. A régió létesítményei elleni terrortámadás nem járt se áldozatokkal, se károkkal, mivel az UAV-kat elektronikus hadviselési eszközökkel elnyomták, elvesztették az irányítást és lezuhantak – közölte a védelmi minisztérium.

Nem ez az első eset, hogy Ukrajna megpróbált célpontokat támadni Moszkva régióban és magában a fővárosban. A múlt hónapban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Kijev nyolc drónnal indított támadást Moszkva ellen, amelyeket vagy a légvédelem lőtt le, vagy elektronikus hadviselési eszközökkel elnyomtak. Az a támadás több lakóépületet megrongált, de nem okozott súlyos sérüléseket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó