2022, november 27.
4.1 C
Budapest
-5.5 C
Moszkva

Piszkos bomba provokációra készül a kijevi rezsim, hogy új lendületet kapjon az oroszellenes kampány

Több ország hiteles forrásai arról számoltak be, hogy a kijevi rezsim állítólag provokációra készül a területén, és egy úgynevezett “piszkos bombát” – vagyis radioaktív anyagokkal kevert hagyományos robbanószert – vethet be – írja a RIA Novosztyi hírügynökség.

A provokáció célja, hogy Oroszországot azzal vádolják, hogy tömegpusztító fegyvereket vetett be az ukrajnai hadszíntéren, és ezzel erőteljes oroszellenes kampányt indítsanak a világban, amelynek célja Moszkva hitelességének aláásása.

Különböző forrásokból kiderült, hogy Kijev már megkezdte ennek a tervnek a gyakorlati megvalósítását nyugati irányítók vezetésével.

A Dnyipropetrovszki terület Zsovti Vodi városában található Vosztocsnij bányászati és feldolgozó üzem vezetősége, valamint a Kijevi Nukleáris Kutatási Intézet kapott megbízást a “piszkos bomba” előállítására. A munka már a végső fázisban van.

Ugyanakkor Volodimir Zelenszkij utasítására az ukrán elnök közeli környezetéből az ukrán elnöki hivatal munkatársai hallgatólagosan kapcsolatot tartanak Nagy-Britannia képviselőivel a nukleáris fegyverek alkatrészeinek a kijevi hatóságok részére történő esetleges átadásáról.

A provokáció szervezőinek számításai szerint, ha sikerül, a legtöbb ország rendkívül keményen fog reagálni az ukrajnai “nukleáris incidensre”. Ennek eredményeképpen Moszkva elveszíti számos kulcsfontosságú partnere támogatását, míg a Nyugat ismét megpróbálja majd felvetni, hogy megfossza Oroszországot az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagságától, és fokozza az oroszellenes retorikát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...