2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Perdöntő erejű Bizonyítékaim vannak! Megmutassam őket? Rendben, de csak távolról!

Ukrajna a mai napon bejelentette, hogy az elhárításuknak bizonyítékai vannak, hogy az oroszok lőtték le a maláj utasszállítót, (csak úgytűnik, hogy annyira titkosak a bizonyítékok, hogy nem adják át azokat a média képviselői számára, így csak “bemutatás” volt ma, vagy az is lehet, még be sincsenek fejezve)

“Orosz állampolgárságú egyének működtették azt a rakétarendszert, amely a Kelet-Ukrajnában csütörtökön lezuhant maláj utasszállító tragédiájáért felelőssé tehető, és az ukrán kormány rendelkezik ezt alátámasztó bizonyítékokkal” – állította szombaton Vitalij Najda, az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) elhárítási részlegének egyik vezetője.

 

Najda a kijevi sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, Kijev igazolni tudja, hogy három BUK-1 (NATO-kód: SA-11) föld-levegő rakétarendszer és 3 fő kezelőszemélyzet érkezett az Oroszországi Föderációból a szomszédos Ukrajna területére. “Súlyos bizonyítékkal rendelkezünk azzal kapcsolatban, hogy ezt a terrorcselekményt Oroszország segítségével követték el. Pontosan tudjuk, hogy a rendszert kezelő személyzet orosz állampolgárságú egyénekből állt” – mondta az SZBU illetékese. Kérdés, miért nincs még tele a BUK előtt pózoló oroszok fényképeivel az internet, lévén ha nekem lenne ilyen erejű perdöntő bizonyítékom, nem haboznék azonnal kivágni az asztalra a nagy nemzetközi hírportálok elé.

Najda felszólította Oroszországot, hogy azonnal fedje fel az érintett három állampolgár kilétét, hogy az ukrán hatóságok kihallgathassák őket. Hát igen, felszólítgat, nem légyfing erőségű megfélemlítés ez, hanem igazi, karakán, rettegést kiváltó fenyegetés,ami még az orosz nukleális arzenálban is erős remegést idéz elő, valamint a teljes orosz hadseregben megfagy a vér. Najda (nem Nadja (Nágya), hanem Najda!) hozzátette, hogy a három szóban forgó rakétarendszert már visszaszállították Oroszországba. (nyilván előtte bejelentették a titokzatos “orosz állampolgárok” hogy most akkor mivel vége a melónak, mennek haza ) Naida kKépeket mutatott az újságíróknak (csak elfelejtette őket átani hogy leközölhetők és elemezhetők legyenek, milyen kár, pedig nagyon várja őket a világsajtó), amelyeken ezek a fegyverek (nemrégiben még csak EGYETLENEGY BUK-ról volt szó, ma már “fegyverek”-et emleget) különböző helyeken láthatók.

((Nyilvánvalóan nem photoshoppolt képek voltak, nyilván azonosítható a helyszín, és nyilván a katonák mosolygósan, bepózolva villogtak a BUK előtt stb. Én nagyon szeretném látni a képeket, nyilván nem semmitmondó tájon készült, azonosíthatatlan lokációjú képek, azonosíthatatlan kinézetű figurákkal, s talán még perdöntő erejű bizonyítékként orosz rendszám is van a BUK-on))

A kijevi kormány azt is kijelentette hogy a kelet-ukrajnai szakadárok szándékosan akadályozzák a malajziai repülőgép lezuhanásának kivizsgálását, és igyekeznek eltüntetni a bizonyítékait annak, hogy közük volt a tragédiához.

A Porosenko kormány szombaton kiadott közleményében azt állította, hogy a szeparatisták 38 holttestet a katasztrófa helyszínéről egy donyecki halottasházba szállítottak. “Ott erős orosz akcentussal beszélő szakértők közölték, hogy ők végzik el a boncolást” – áll a közleményben. Na EZ pertöntő erejű bizonyíték! A kelet-ukrajnai régió 95%-ban oroszok lakta terület, az “orosz akcentussal beszélő” emberek egyértelműen oroszok, ami nagyon gyanús…egy 95%-ban oroszok lakta területen. A kormány azzal is megvádolta a szakadárokat, hogy “olyan nagy méretű járműveket próbálnak szerezni, amelyeken a repülőgép roncsait orosz területre szállíthatják” ((Nyilván csak próbálnak, mert ha BUK-ot kaptak is az oroszoktól előzetesen a lázadók, -szigorúan csak kölcsön- kamionra ugyanakkor már nem futotta, mert nehogymár aki a kisujját nyújtja…., és most nyilvánvalóan épp tarhálni próbálnak valakitől bazi nagy kamionokat,ahelyett hogy lángvágókkal szétvagdosnák a gép maradványait és betalicskáznák a legközelebbi méhtelepre.))

Kijev azzal vádolta továbbá az általa “Oroszország irányította terroristáknak” nevezett szakadárokat, hogy nem engedik az illetékes ukrán szervek munkatársait, valamint a nemzetközi közösségek és külföldi kormányok szakértőit a katasztrófa helyszínére. Ez aztán meglepő…mert a szakadárok szerint meg a kijevi kormányzat aztán véglképpen nem illetékes ott semmiben, ellenben a szakadárok már felajánlották a nemzetközi kivizsgálást, csak Kijev erről valamiért hallgat.

“Az ukrán kormány hivatalosan kijelenti, hogy az Oroszország támogatásával tevékenykedő terroristák igyekeznek megsemmisíteni a bizonyítékait ennek a bűncselekménynek. “- A nemzetközi közösséghez fordulunk azzal a felhívással, hogy kötelezze Oroszországot terroristáinak visszarendelésére, valamint arra, hogy adjon lehetőséget az ukrán és a nemzetközi szakértőknek a tragédia körülményeinek körültekintő kivizsgálására” – hangsúlyozta a kabinet. Közleményében leszögezte, hogy “nem lesz bocsánat a nemzetközi bűnözőknek, sem azoknak, akik őket kiképezték, finanszírozzák és fegyverekkel látják el”.

A vizsgálat – szerinte felmerült- akadályairól az ukrán kormány hivatalosan tájékoztatta az Európai Unió tagországait és az Egyesült Államokat.

Kijev kijelentette továbbá, hogy minden szükséges technikai eszközt, és megfelelő szakembereket biztosított a tragédia körülményeinek kivizsgálásához, beleértve a holttestek törvényszéki kórboncnoki vizsgálatának elvégzését, valamint az elhunytak külföldre szállítást is. “Mindezt azonban a szakadárok jelenleg lehetetlenné teszik” – szögezte le a kormány.

Közben Andrij Liszenko, a Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője szombati sajtótájékoztatóján közölte, hogy a lezuhant gép fekete dobozai közül még egyetlen sincs az ukrán fél birtokában. Szintén azzal vádolta a szeparatistákat, hogy akadályozzák a tárgyi bizonyítékok begyűjtését. Hozzátette, hogy a mentést végzők “fegyveres fenyegetettségben” dolgoznak a helyszínen. Csak azt nem mondta el ki fenyeget kit, mert előbb azt hazudja hogy a szakadárok nem engednek oda kijevi alakulatokat a géphez, később meg azzal kontrázza ezt hogy “a mentést végzők fegyveres fenyegetettségben dolgoznak”.

Ukrajna egy másik ínyencséget is kidobott az asztalra: Ukrajna terroristáknak nyilváníttatná a szakadárokat:

Közölték, hogy nemzetközi jogi kereseteket készítenek elő annak érdekében, hogy nyilvánítsák világszerte terrorszervezetekké a donyecki és a luhanszki szakadárok úgynevezett népköztársaságait – közölte Petro Porosenko ukrán elnök szombaton, amikor Kijevben fogadta Frans Timmermans holland külügyminisztert.

Timmermans pedig hangsúlyozta, hogy elsődleges fontosságúnak tartja az elhunytak hazaszállítását. “A családok várják, hogy eltemethessék áldozatul esett hozzátartozóikat” – jegyezte meg. “Sokkoltak bennünket azok a hírek, amelyek szerint a holttesteket állítólag egyik helyről a másikra szállítják” – jelentette ki, hozzátéve: a hollandokat feldühítette az, amit erről hallottak.

“Amint kezünkben lesznek a bizonyítékok, nem állunk meg addig, amíg a bűnösök bíróság elé nem állnak. Nemcsak azoknak kell felelniük a törvény előtt, akik a rakétát kilőtték, hanem azoknak is, akik ezt lehetővé tették. A nemzetközi közösségnek egyesülnie kell ennek elérése érdekében ” – hangsúlyozta a miniszter. ((És akkor itt álljunk meg egy szóra: Emlékeznek a cikk elejéről? ” Najda a kijevi sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, Kijev igazolni tudja, hogy három BUK-1 (NATO-kód: SA-11) föld-levegő rakétarendszer és 3 fő kezelőszemélyzet érkezett az Oroszországi Föderációból a szomszédos Ukrajna területére. “Súlyos bizonyítékkal rendelkezünk azzal kapcsolatban, hogy ezt a terrorcselekményt Oroszország segítségével követték el. Pontosan tudjuk, hogy a rendszert kezelő személyzet orosz állampolgárságú egyénekből állt” – nem ellentmondásos es? Állíólag van bizonyíték, most akkor ki nem mond igazat?))

Timmermans kijelentette, hogy a malajziai utasszállító gép katasztrófája “kinyitotta Európa szemét arra, ami Ukrajnában folyik”. Hollandia mostantól aktívan közreműködik abban, hogy az Európai Unió határozottabb lépéseket tegyen – ígérte a külügyminiszter.

Артём

Melléklet: biztos érdekli önöket hogy néz ki ez a sokatr emlegetett BUK rakétakomplexum (SA11) Most megmutatjuk végre az ominózus haditechnikát: INTERNETRŐL letöltött képek, nem az ukrán boszorkánykonyhából való “bizonyítékok”.

 

 

 

 Артём казаки́ атаман

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó