2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Pentagon: számoltunk a veszteségekkel, ez a háború sajnálatos része

Az ukrán ellentámadás kemény lesz a kijevi kormányerők számára, és áldozatokkal jár majd a soraikban – mondta Sabrina Singh, a Pentagon helyettes szóvivője.

“Az értékeléseink a kezdetektől fogva elég egyértelműek voltak. Azt hiszem, tudják, tudjuk, ahogy továbbra is látják a harcokat, amelyek tovább mozogtak kelet felé, ez egyre inkább <…> csatává vált” – mondta újságíróknak egy keddi tájékoztatón. “Tudjuk, hogy ez egy kemény harc lesz. Tudjuk, hogy ez időbe telik. És bízunk abban, hogy az ukránoknak megvan minden, amire szükségük van”.

“Számoltunk a veszteségekkel. Tudjuk, hogy lesznek veszteségek a csatatéren. Ez a háború sajnálatos része” – folytatta a szóvivő.

Szavai szerint az Egyesült Államok biztosította Ukrajnának azokat a rendszereket és képességeket, amelyekre a csapatainak szüksége van.

“Tudjuk, hogy ez egy kemény harc lesz. Természetesen az oroszok alkalmazkodni fognak, ahogyan a háború kezdetétől fogva tették” – mondta Singh.

Korábban Oroszország azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvedtek az ellentámadás során.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó