2023, január 30.
-3.9 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Patrusev: a Nyugatot irritálja és az útjában áll a független Oroszország

Oroszország nemzetbiztonsági tanácsának titkára a Nyugatot hibáztatta, rámutatva arra, hogy érdekeik érvényesítésére globális fenyegetéseket, köztük számos terrorista csoportot hoznak létre.

Nyikolaj Patrusev az Argumenti i Fakti hírportál által közzétett interjúban azt is állította, hogy Washington döntése, miszerint kivonja csapatait Afganisztánból, előjáték volt a NATO által Oroszország ellen Ukrajnában indított proxy-háborúhoz.

“Az ukrajnai események nem Moszkva és Kijev közötti konfrontáció. Ez a NATO – elsősorban az Egyesült Államok és Anglia – katonai konfrontációja Oroszországgal” – mondta a vezető biztonsági tisztviselő az újságnak adott interjúban.

“Félnek a közvetlen szembenállástól, ezért a NATO kiképzői a biztos halál felé lökik az ukrán srácokat”.

Patrusev azzal érvelt, hogy miközben a nyugati nemzetek azt állítják, hogy Ukrajnában “a civilizációt védik a barbarizmussal szemben”, valójában önző érdekek motiválják őket, és “nem fognak egyetlen életet sem megmenteni a meggazdagodásuk és ambícióik rovására”.

Szerinte bevett minta, hogy az Egyesült Államok olyan fenyegetéseket hoz létre, amelyek ellen később látszólag harcol – folytatta, példaként említve az al-Kaida, a tálibok és az Iszlám Állam (IS, korábban ISIS) terrorszervezeteket.

Washington időnként felvághat egyes terrorista vezetők, például Oszama Bin Laden megölésével, de ugyanakkor folytatja “száz másik vezető kiképzését és felfegyverzését” – tette hozzá.

A NATO afganisztáni missziója “több milliárd dolláros korrupciós rendszerek létrejöttét” és az illegális kábítószer-termelés fellendülését eredményezte – állította Patrusev. Az Egyesült Államok 2019-es kivonulása az országból pedig nagyrészt arról szólt, hogy “Ukrajnára összpontosítanak” és konfrontálódnak Oroszországgal – mondta.

A biztonsági tisztviselő idézte Antony Blinken amerikai külügyminiszter múlt havi megjegyzéseit, aki elismerte, hogy az ország afganisztáni katonai jelenlétének végleges megszűnésével Joe Biden elnök kormányának több lehetősége van arra, hogy fegyvereket juttasson Kijevbe.

Patrusev úgy véli, hogy tágabb értelemben az USA mint nemzetállam érdekei alárendelődnek a transznacionális vállalatok érdekeinek, amelyek végső soron sok kormány politikáját diktálják. Ezek a felelősségre nem vonható erők megörökölték azt a gyarmatosító megközelítést, amely lehetővé tette a nyugati nemzetek gazdaggá és hatalmassá válását, de már nem a nemzeti érdekeket képviselik – mondta.

Oroszországnak “nincs helye” a terveikben, mivel “irritálja a világ maroknyi urát természeti gazdagsága, hatalmas területei és okos, önellátó népe miatt, akik szeretik az országukat, annak hagyományait és történelmét” – tette hozzá.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...