2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Párizs: házigazdaként nem dönthetünk az orosz sportolók olimpiai részvételéről

Franciaország, mint a 2024-es nyári olimpiai játékok házigazdája, nem tud döntést hozni az orosz sportolók részvételével kapcsolatban – mondta Anne-Claire Legendre, a francia külügyminisztérium szóvivője az RTVI-nek adott szombati interjújában.

“Mi vagyunk a közelgő olimpiai játékok házigazdája, de ez a státusz nem teszi lehetővé számunkra, hogy döntést hozzunk (az orosz sportolók részvételéről)” – mondta.

“Ezt a döntést a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) kell meghoznia, amely döntésről már hallottam, vagy legalábbis a NOB-ban jelenleg folyó vitáról”.

“Meglátjuk, milyen döntés születik” – tette hozzá.

Február 2-án a litván, a lett, az észt és a lengyel sportminiszter felszólította a NOB-ot és a nemzetközi sportszövetségeket, hogy tiltsák ki az oroszokat és a beloruszokat a 2024-es párizsi olimpiáról.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) február végén azt javasolta a nemzetközi szövetségeknek, hogy az ukrajnai fejlemények miatt tiltsák el az orosz és belorusz  sportolókat a 2022-es nemzetközi versenyeken való részvételtől. 2023. január 25-én a NOB újabb ajánlást adott ki, amelyben azt javasolta, hogy azok a sportolók, akik nem támogatják aktívan a különleges katonai műveletet, kapjanak engedélyt a nemzetközi versenyeken való részvételre semlegesként.

Később Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke megjegyezte, hogy a NOB nem követeli meg az orosz sportolóktól, hogy elítéljék a különleges katonai műveletet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó