2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Oroszországi útjáról írt egy brit professzor, aki ledöbbent a valóságtól

Az oroszországi utazás majdnem egy évvel a különleges hadművelet kezdete után “meglepetésként” ért – írja Alekszandr Titov, a belfasti Queen’s University professzora, a filozófia doktora a The Conversationnek írt cikkében.

Elmondása szerint egy évvel ezelőtt már járt Oroszországban, és most úgy döntött, hogy megnézi, hogyan változott az ország és szülővárosa, Szentpétervár a különleges hadművelet kezdete óta.

“Az első meglepetés az volt, hogy mennyire normális az élet. A nyugati szankciók miatt a médiában megjelenő mindenféle baljóslatú hírek ellenére minden úgy működik, mint régen. A belföldi banki szolgáltatások működnek, a fizetéseket és a nyugdíjakat időben kifizetik, a mindenütt jelenlévő e-kereskedelem virágzik, az üzletek tele vannak élelmiszerrel és fogyasztási cikkekkel” – írja.

Titov szerint az egyik probléma az autóalkatrészek árának emelkedése, de az új szállítmányok még mindig érkeznek.

“Még a nyugati árukból, például a whiskyből sincs hiány – a szupermarketek polcai zsúfolásig vannak” – mutatott rá, hozzátéve, hogy a hónapokig tartó “káosz” után az üzleti élet új szállítási útvonalakat kezdett találni harmadik országokon keresztül.

Ezenkívül az oroszok továbbra is utazhatnak számos országba, például Törökországba, Egyiptomba vagy az Öböl-államokba.

“Az utazásom egyik legnagyobb tanulsága az, hogy mekkora szakadék tátong a Nyugaton Oroszországról alkotott elképzelések és aközött, amit ott látunk” – foglalta össze.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajnában. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá“. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

A Nyugat az ukrajnai helyzet miatt fokozta az Oroszországra gyakorolt szankciós nyomást, ami Európában és az Egyesült Államokban az áram-, üzemanyag- és élelmiszerárak emelkedéséhez vezetett. Vlagyimir Putyin elnök korábban azt mondta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a szankciók komoly csapást mértek az egész világgazdaságra. Moszkva többször kijelentette, hogy Oroszország megoldja az összes problémát, amelyet a Nyugat jelent számára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...