2022, szeptember 25.
10.5 C
Budapest
7 C
Moszkva
Array

Oroszországi tűz-jelentés

TűzvészNem kell sugárveszélytől tartani Oroszországban a Rendkívüli Ügyek Minisztériuma szerint. Az erdőtüzek megközelítették a csernobili régiót, szakértők azzal fenyegettek, hogy a lángok radioaktív sugárzást szabadítanak fel. Oroszország keleti felén a tűz helyett a víz pusztít. Az áradások miatt 30 ezren vannak áram és ivóvíz nélkül.

Tucatnyi helyen kezdődtek újra az erdőtüzek Moszkva környékén. 360 helyen lángol az erdő. A tűz az ukrán határt, a csernobili régiót is megközelítette. A korábbi hírekkel ellentétben állítólag nem kell sugárveszélytől tartani. Moszkva környékén a helyi lakosok a tűzoltókkal együtt küzdenek a lángok ellen.

 

Az oroszok több mint 100 tűzoltó repülőt kaptak külföldről, ezzel enyhítik a károkat. A szél miatt Moszkva levegője megtisztult, a nyolc kilométer vastag füstfelhő a Kaukázus felé vette az irányt, de hőség nem csillapodik. A héten 37 fok fölött volt az átlaghőmérséklet.

Eső nélkül az őszi búzát sem tudják elvetni. Az idei gabonatermés 40 százalékkal csökkent. Az orosz nemzeti össztermék egy százalékkal lesz kisebb emiatt.

Az orosz távol-keleten eközben a tűz helyett a víz okoz gondot. Az ázsiai monszunidőszakban több, mint egy méter eső esett egy nap alatt. 30 ezer ember van ivóvíz nélkül. Sok település megközelíthetetlen az elmosott utak miatt. Az esőzésnek ugyanúgy nem látszik a vége, mint a tűznek az ország nyugati felén.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...