2022, május 17.
18.1 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés

Oroszországé a bronzérem, szétlövésben kaptak ki a csehek a jégkorong-világbajnokságon

Az orosz válogatott szerezte meg a bronzérmet a szlovákiai jégkorong-világbajnokságon, miután a harmadik helyért rendezett vasárnapi, pozsonyi mérkőzésen szétlövésben jobbnak bizonyult a cseheknél.

Az első harmadban az oroszok szereztek vezetést, de a csehek 41 másodperccel később egyenlítettek, majd a vezetést is átvették még a szünet előtt. A 21. percben aztán az oroszok egyenlítettek, de miután csaknem 40 percen át nem esett újabb találat, jöhetett előbb a hosszabbítás, újabb tíz, gól nélküli percet követően pedig a szétlövés.

Ott három orosz játékosra volt szükség – közülük kettő, Nyikita Guszev és Nyikita Kucserov volt eredményes -, miután a négy cseh egyike sem járt sikerrel. Az orosz kapus, Andrej Vaszilevszkij három büntetőt hárított, egy lövés pedig mellément.

Az oroszoknak ezzel a legutóbbi három vb-érme bronz: 2016-ban és 2017-ben is harmadikként végeztek. A cseheknek viszont tovább kell várniuk a következő érmükre, legutóbb 2012-ben állhattak dobogón, akkor bronzérmesek voltak.

Eredmény:
a 3. helyért:
Oroszország-Csehország 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0) – szétlövéssel

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS