2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva

Oroszországban 2,6 millióan vettek részt a karácsonyi liturgiákon

Oroszország mintegy 5800 településén több mint 2,6 millióan vettek részt az ortodox karácsony alkalmából megtartott liturgiákon – közölte Irina Volk, az orosz belügyminisztérium szóvivője hétfőn Moszkvában.

Az orosz főváros mintegy félezer templomát vasárnap és hétfőn körülbelül egymillióan keresték fel a TASZSZ hírügynökség szerint.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a Twitteren azt írta, hogy a metropolisz tömegközlekedési eszközeit az ünnep éjjelén – a hétfő hajnali 3 órás leállásig – 425 ezer utas vette igénybe.

A belügyi közlés szerint karácsonyi rendezvények biztonságára 44 300 rendőr, nemzeti gárdista, biztonsági őr és önkéntes felügyelt. Volk bejelentette, hogy rendbontás nem történt.

Vlagyimir Putyin elnök, aki a vasárnap éjjeli liturgián Szentpéterváron vett részt, hétfőn megjelent a belváros karácsonyi rendezvényen, és elsütötte a Péter-Pál erőd egyik lövegét. Oroszország “északi fővárosában” 1865 óta hagyomány ágyúszóval köszönteni a delet.

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházat kereste fel a karácsonyi szertartás alkalmából.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó