2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Oroszország tovább csökkentette az amerikai állampapír állományát

Oroszország 3 millió dollárral, a májusi 36 millió dollárról 33 millió dollárra csökkentette amerikai állampapír-állományát júniusban – derül ki az amerikai pénzügyminisztérium által közzétett legfrissebb dokumentumokból.

Májusban 36 millió dollár, áprilisban 35 millió dollár, márciusban 77 millió dollár, februárban pedig 75 millió dollár volt ez az összeg.

Oroszország hosszú lejáratú amerikai kincstári értékpapírjai júniusban 27 millió dollárt tettek ki (szemben a májusi 28 millió dollárral), míg a rövid lejáratúak 6 millió dollárt (májusban 8 millió dollárt) – áll az amerikai hivatal jelentésében.

Oroszország, amely egykor az amerikai államadósság jelentős finanszírozója volt, 2018 tavaszán kezdte meg az amerikai állampapírok eladását. Az orosz állomány 2018 áprilisában csaknem a felére – mintegy 96 milliárd dollárról 48,7 milliárd dollárra – csökkent. A következő hónapban, 2018 májusában ez a szám tovább csökkent, 14,9 milliárd dollárra.

2023 júniusában is Japán maradt az amerikai államadósság legnagyobb birtokosa, mintegy 1,1 billió dollárral, őt követi Kína 835,4 milliárd dollárral, majd az Egyesült Királyság 672,3 milliárd dollárral.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó