2022, május 22.
16 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Hiredetés

Oroszország teljesen lezárja határait a személyforgalom elől

Az orosz kormány elrendelte a teljes határzárat a személyforgalom elől március 30-tól – olvasható a kormányzat által kiadott közleményben.

Oroszország kormányzati döntést követően felfüggesztik a személyautó, vasúti és gyalogos határátkelést március 30-tól, az intézkedés érinti a Fehéroroszországgal közös határszakaszt is. Oroszország a vírus megjelenését követően az elsők között zárta le Kínával közös határszakaszát, ahol jelenleg is él a korlátozás.

A külföldön rekedt orosz állampolgárokat az Aeroflot légitársaság szállítja haza.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem részeként Oroszország, a külföldön rekedt állampolgárainak hazaszállításától eltekintve, péntektől megszüntette a légiutas-forgalmat a külvilággal.

Oroszországban egy nap alatt 228-al, összesen 1264-re nőtt a SARS-Cov-2 koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma. Az új fertőzöttek közül 114-et Moszkvából regisztráltak.

Vlagyimir Putyin elnök a jövő hétre az alapszolgáltók kivételével az egész országra kiterjedő kényszerszabadságot hirdetett meg csütörtökön. Peszkov elmondta, hogy a személyes érintkezés minimálisra csökkentését célzó korlátozás a távmunkára és a távoktatásra nem vonatkozik.

Mihail Misusztyin miniszterelnök pénteken hangsúlyozta az önkéntes karantén vállalásának fontosságát, azt hangoztatva, hogy Moszkvához hasonlóan, április 5-ig az ország egész területén be kell zárni az éttermeket, szórakozóhelyeket és egyéb nyilvános helyeket, az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak kivételével. Mind fővárosi, mind szövetségi szinten felmerült a korlátozó intézkedések hatályának meghosszabbítása.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS