2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva
Array

Oroszország tagadja katonai felszerelések Ukrajnába küldését

Moszkva – augusztus 17 – RIA NOVOSTI – Oroszország nem küld semmilyen katonai felszerelést Ukrajnába, nyilatkozta a Kremlin szóvivője, Dimitry Peskov. “mi már többször elmondtuk, hogy nem küldtünk katonai felszereléseket” – mondotta Peskov egy interjúban melyet a Govorit Moskva rádióállomásnak adott.

Korábban A Donyecki Köztársaság miniszterenöke Alexander Zakharchenko azt jelentette be, hogy a milíca 15O harcjárművet kapott, ebből 3O tank, de nem részletezte, honnan jön ez a komoly támogató erő.

Moszkva már többször visszautasította a vádakat, hogy beleavatkozik az ukrán helyzetbe. Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy mielőtt legközelebb megvádolják Moszkvát fegyverszállítással és közvetlen beavatkozással  a felkelő hadsereg részére, mutassák meg a bizonyítékokat erre vonatkozóan. Április közepe óta Kijev katonai műveleteket eszközöl dél-Ukrajnában, ahol elutasították elismerni az új kormány legitimitását a februári erőszakos kormányhatalom döntést (puccsot) követően.

A katonai műveletek kezdete óta -az Egyesült Nemzetek Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala szerint –  közel 14OO ember halt meg és több mint 4OOO megsebesült, ebből 26OO civil és 29 gyermek. 117,OOO ember erőszakkal kényszerítve lett othhona elhagyására.

Az Orosz Föderáció már többször elítélte Kijev akcióit és sürgette a békés párbeszédet Kijev és a délkelet-uklrajnai régiók képviselői között.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó