2022, augusztus 13.
19.9 C
Budapest
14.6 C
Moszkva
Array

Oroszország tagadja katonai felszerelések Ukrajnába küldését

Moszkva – augusztus 17 – RIA NOVOSTI – Oroszország nem küld semmilyen katonai felszerelést Ukrajnába, nyilatkozta a Kremlin szóvivője, Dimitry Peskov. “mi már többször elmondtuk, hogy nem küldtünk katonai felszereléseket” – mondotta Peskov egy interjúban melyet a Govorit Moskva rádióállomásnak adott.

Korábban A Donyecki Köztársaság miniszterenöke Alexander Zakharchenko azt jelentette be, hogy a milíca 15O harcjárművet kapott, ebből 3O tank, de nem részletezte, honnan jön ez a komoly támogató erő.

Moszkva már többször visszautasította a vádakat, hogy beleavatkozik az ukrán helyzetbe. Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy mielőtt legközelebb megvádolják Moszkvát fegyverszállítással és közvetlen beavatkozással  a felkelő hadsereg részére, mutassák meg a bizonyítékokat erre vonatkozóan. Április közepe óta Kijev katonai műveleteket eszközöl dél-Ukrajnában, ahol elutasították elismerni az új kormány legitimitását a februári erőszakos kormányhatalom döntést (puccsot) követően.

A katonai műveletek kezdete óta -az Egyesült Nemzetek Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala szerint –  közel 14OO ember halt meg és több mint 4OOO megsebesült, ebből 26OO civil és 29 gyermek. 117,OOO ember erőszakkal kényszerítve lett othhona elhagyására.

Az Orosz Föderáció már többször elítélte Kijev akcióit és sürgette a békés párbeszédet Kijev és a délkelet-uklrajnai régiók képviselői között.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...