2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Oroszország összehívta az ENSZ BT-t az ukrajnai fegyverszállítások miatt

Moszkva az ENSZ Biztonsági Tanácsának december 9-i ülését kérte a kijevi rezsimnek szánt nyugati fegyverszállítások ügyében – közölte a Telegramon Dmitrij Poljanszkij, Oroszország helyettes állandó képviselője a szervezetnél.

“A Biztonsági Tanács ülésén tett nyilatkozatunkban kértük, hogy a Biztonsági Tanács december 9-én ismét ülésezzen Ukrajnáról. A téma a nyugati fegyverellátás. Van miről beszélni” – írta.

Afrikában kötnek ki a kijevi rezsimnek küldött fegyverek

A diplomata elmondta, hogy Mohammadu Buhari nigériai elnök megerősítette, hogy az ukrajnai konfliktus a Csád-tó medencéjében élő terroristák egyik fő fegyverforrása.

“A nemzetközi bűnözői csoportok részt vesznek a csempészetben és a pénzmosásban, és a fegyvereket küldő államok tisztviselői is egyértelműen érintettek. Ez a probléma valódi veszélyt jelent a nemzetközi békére és biztonságra, és megérdemli a Tanács kiemelt figyelmét, ezért arra kérjük az indiai elnökséget, hogy december 9-re, péntekre hívja össze a Biztonsági Tanács külön ülését” – zárta Nebenzia.

A Donbassz felszabadítására irányuló orosz különleges művelet megkezdése után az USA, az Egyesült Királyság és az EU több milliárd dollárt különített el az ukrán fegyveres erők felfegyverzésére. Moszkva többször megjegyezte, hogy a Nyugat a konfliktus elhúzására törekszik. Az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy a külföldi fegyvereket tartalmazó raktárak Ukrajnában az orosz légierő legitim célpontjaivá válnak.

Február 24. óta különleges katonai művelet folyik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök a végső célnak Donbassz felszabadítását és Oroszország biztonsági garanciáinak megteremtését nevezte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...