2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Oroszország nem vár gyors áttörést a közös BRICS-valutával kapcsolatban

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium nem számít “gyors áttörésre” a BRICS-országok (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) közös valutájának létrehozásában – mondta Vlagyimir Iljicsev gazdaságfejlesztési miniszterhelyettes a CGTN-nek adott interjújában.

“A BRICS-csoport gazdasága a globális GDP mintegy 25%-át teszi ki. Véleményünk szerint szüksége van egy független fizetési eszközre. A BRICS valutáról szóló viták relevánsak. Az új valuták és fizetési eszközök létrehozása azonban soha nem gyors folyamat. Itt nem várunk gyors áttörést. Nézzék csak meg, hogy az Európai Uniónak mennyi időbe telt az euró és a meglévő fizetési eszköz létrehozása” – jegyezte meg Iljicsev.

Hozzátette, hogy először egy valutáról vagy valutakosárról lehetne megállapodni, valamint olyan fizetési rendszerek létrehozásáról, amelyek lehetővé tennék a BRICS-országok közötti fizetések teljesítését a valutaárfolyamokat összehasonlító megoldások alapján.

Egyre több ország látja, hogy a meglévő globális pénzügyi rendszert, beleértve a fizetési rendszert is, nem mindig csak gazdasági célokra használják.

A jelenlegi helyzetben a nyugati országok politikai okokból nagy befolyást gyakorolnak a rendszerre – hangsúlyozta Iljicsev. Szerinte ez nemcsak a BRICS-tagállamoknak, hanem az arab és délkelet-ázsiai országoknak is aggodalmat okoz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó