2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Oroszország nem tudja garantálni, hogy az elfogott amerikaiak nem kapnak halálbüntetést

Oroszország nem tudja garantálni, hogy az Ukrajnában elfogott amerikai katonák nem számíthatnak majd halálbüntetésre – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az NBC televíziónak adott, hétfőn sugárzott interjújában.

“Semmit sem tudok garantálni. Ez a nyomozástól függ” – mondta arra a kérdésre, hogy tudja-e garantálni, hogy az amerikai hadifoglyok nem jutnak ugyanarra a sorsra, mint a brit Aiden Aslin és Shaun Pinner, valamint a marokkói állampolgárságú Brahim Saadoun, akiket korábban halálra ítélt egy donyecki bíróság a Donyecki Népköztársaságban.

A Daily Telegraph múlt héten számolt be arról, hogy két volt amerikai katona, Alexander Drueke és Andy Huynh Harkov közelében esett fogságba. Az amerikai külügyminisztérium június 16-án közölte, hogy kész tárgyalni Oroszországgal az ukrajnai ellenségeskedésekben részt vevő amerikai állampolgárokkal kapcsolatban. Emellett ismét határozottan azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy ne menjenek Ukrajnába.

Február 24-én Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges katonai műveletet jelentett be a Donbassz köztársaságok vezetőinek segítségkérésére válaszul. A Nyugat az orosz döntést azzal torolta meg, hogy átfogó szankciókat vezetett be az ország ellen, és növelte a Kijevbe irányuló fegyverszállításokat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...