2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Oroszország nem fizet további hozzájárulást az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának

Mihail Misusztyin miniszterelnök elrendelte, hogy Oroszország ne fizessen hozzájárulást az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának – derül ki a jogi információs portálon közzétett dokumentumból.

“Elfogadjuk az orosz külügyminisztériumnak az orosz pénzügyminisztériummal egyeztetett javaslatát, hogy ne fizessék be az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának 2022-re szóló hozzájárulását” – áll a kiadványban.

A miniszterelnök utasította a Külügyminisztériumot, hogy tájékoztassa az EGB titkárságát a döntésről.

Ahogy Vlagyimir Putyin decemberben megjegyezte, a nemzetközi szervezetek cinikus elfogultságot tanúsítanak Oroszországgal szemben. Az államfő szerint képtelenek ellátni feladataikat, ezért Moszkva kénytelen volt megtagadni az együttműködést.

Tavaly tavasszal az ENSZ Közgyűlése megszavazta, hogy az ukrajnai különleges művelet megkezdése miatt Oroszország részvételét felfüggeszti a világszervezet emberi jogi tanácsában. A döntés megfosztotta az országot szavazati és felszólalási jogától. Válaszul Moszkva bejelentette, hogy kilép a tanácsból. A külügyminisztérium az abszurditás színházának nevezte az Oroszországnak a tanácsból való kizárására irányuló amerikai kampányt, mivel az Egyesült Államok többször megsértette a humanitárius jog alapjait, és maga sem felel meg a tagság kritériumainak.

Oroszország tagságát ezután felfüggesztette a Turisztikai Világszervezet (UNWTO). Júniusban Oroszország kilépett belőle. A külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy az uniós országok gyakorlatilag monopolizálták az UNWTO-t, saját érdekeikre használták fel, és politikai döntést kényszerítettek ki, amelyet Moszkva illegitim és politikai indíttatású lépésnek tekintett, amelyet demonstratív büntetés céljából tettek.

Az elnök ma benyújtotta a Duma elé az Európa Tanács nemzetközi egyezményeinek, különösen az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló egyezménynek, a terrorizmus elleni küzdelemről szóló egyezménynek és az Európa Tanács chartájának az országra vonatkozó együttműködések felmondásáról szóló törvénytervezetet. A parlament alsóháza ezt prioritásként fogja kezelni.

Konsztantyin Koszacsov, a Föderációs Tanács helyettes szóvivője később azt mondta, hogy ezzel a döntéssel Moszkva megszüntette a jogi konfliktusokat. A szenátor emlékeztetett arra, hogy az oroszok jogait és érdekeit saját jogszabályaik még szigorúbb normái védik.

Az Európai Gazdasági Bizottság az ENSZ öt regionális bizottságának egyike, amelyet 1947-ben hoztak létre azzal a céllal, hogy fejlessze a gazdasági tevékenységeket és erősítse a kapcsolatokat az ENSZ Európai Gazdasági Bizottság régiójában, valamint a régió és a világ többi része között.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....