2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Oroszország megtorlásra figyelmeztet a Kreml elleni ukrán támadás után

Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy “bárhol és bármikor, ahol és amikor szükségesnek ítéli” megtorlást hajtson végre válaszul a Vlagyimir Putyin elnök rezidenciája elleni dróntámadásra – közölte a Kreml.

A tisztviselők szerint két ukrán drón szerda kora reggel megpróbált csapást mérni a Kremlre, de a támadást meghiúsították.

Az elnök nem sérült meg a “terrortámadásban”, és a Kreml komplexumában sem keletkezett komoly kár – közölte Putyin hivatala.

Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője a RIA Novosztyinak elmondta, hogy az orosz vezető nem tartózkodott a Kremlben, amikor a támadási kísérlet történt. Hozzátette, hogy Putyin szerdán a Moszkva melletti Novo-Ogarjovo rezidenciáján dolgozott.

A támadásra akkor került sor, amikor Oroszország a május 9-i győzelem napi ünnepségekre készül. A náci Németország és szövetségesei ellen a második világháborúban aratott győzelemről történő megemlékezés középpontjában a Vörös téren, közvetlenül a Kreml falai előtt évente megrendezett katonai díszszemle áll.

Az eseményen Putyin és más vezető tisztségviselők, valamint külföldi vendégek vesznek részt. Peszkov elmondta, hogy a díszszemlét a tervek szerint megtartják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó