2024, március 3.
13.7 C
Budapest
0.9 C
Moszkva

Oroszország megbénította az ukrán hadsereget – csak katonai célpontokat támadnak

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz hadsereg ukrán katonai létesítményeket támad egy Ukrajnában zajló hadművelet részeként. A precíziós fegyvereket katonai infrastruktúra, légvédelmi létesítmények, katonai repülőterek és repülőgépek ellen használják – áll a RIA Novosztyi által idézett közleményben.

A csütörtöki villámoffenzíva megbénította és demoralizálta az ukrán hadsereget – állítja Oroszország.

A hadsereg közölte, hogy Oroszország nem támad ukrán városokat, ellentétben az ellenkezőjét állító hírekkel. Az ukrán civileket nem fenyegeti veszély – áll a közleményben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy ukrán katonai pozíciókat támadtak. A közösségi médiában közzétett videóbeszédében hadiállapotot hirdetett az országban.

Az ukrán államfő felszólította az ukránokat, hogy maradjanak nyugodtak, és lehetőleg ne hagyják el otthonaikat. Azt mondta, Ukrajna “erős” és “bárkit le fog győzni”.

Korábban csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy “különleges katonai műveletet” engedélyezett Ukrajnában. Azt mondta, az akció célja Oroszország szomszédjának “demilitarizálása” és “nácimentesítése”, azt állítva, hogy ez a legjobb lehetőség a szakadár Donyecki és Luganszki Népköztársaságok és Oroszország védelmére.

“A mai események nem azzal állnak összefüggésben, hogy meg szándékozzuk sérteni Ukrajna és az ukrán nép érdekeit, hanem azzal, hogy megvédjük magát Oroszországot azoktól, akik túszul ejtették Ukrajnát és megpróbálják felhasználni országunk és népe ellen” – mondta Putyin.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”30092″]

Putyin hétfőn szuverén államként ismerte el a két régiót, és ígérte, hogy az orosz fegyveres erőkkel védi meg őket. A köztársaságok az Ukrajna által ellenőrzött területek nagy részét sajátjuknak tekintik. Oroszország elismerte ezeket a területi igényeket. Szerdán a két köztársaság azt követelte, hogy Ukrajna vonja vissza csapatait a Kijev által Ukrajna donyecki és luganszki területének tekintett határvonalakra, amit Kijev megtagadott. A köztársaságok vezetői azt mondták, hogy az ukrán csapatok továbbra is támadják állásaikat, és Oroszország segítségét kérték visszaverésükhöz.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zelenszkij: a Nyugat politikai játszmái hátráltatják az Ukrajnának nyújtott segélyeket

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta országa nyugati támogatóit, amiért késlekednek a Kijev háborús erőfeszítéseit segítő pénzeszközök kiutalásával. A 60 milliárd dolláros amerikai katonai segélytörvény, amely...

Szijjártó: mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért

Mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó...

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...
spot_img

Videó