2023, március 24.
10.6 C
Budapest
7.5 C
Moszkva

Oroszország megbénította az ukrán hadsereget – csak katonai célpontokat támadnak

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz hadsereg ukrán katonai létesítményeket támad egy Ukrajnában zajló hadművelet részeként. A precíziós fegyvereket katonai infrastruktúra, légvédelmi létesítmények, katonai repülőterek és repülőgépek ellen használják – áll a RIA Novosztyi által idézett közleményben.

A csütörtöki villámoffenzíva megbénította és demoralizálta az ukrán hadsereget – állítja Oroszország.

A hadsereg közölte, hogy Oroszország nem támad ukrán városokat, ellentétben az ellenkezőjét állító hírekkel. Az ukrán civileket nem fenyegeti veszély – áll a közleményben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy ukrán katonai pozíciókat támadtak. A közösségi médiában közzétett videóbeszédében hadiállapotot hirdetett az országban.

Az ukrán államfő felszólította az ukránokat, hogy maradjanak nyugodtak, és lehetőleg ne hagyják el otthonaikat. Azt mondta, Ukrajna “erős” és “bárkit le fog győzni”.

Korábban csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy “különleges katonai műveletet” engedélyezett Ukrajnában. Azt mondta, az akció célja Oroszország szomszédjának “demilitarizálása” és “nácimentesítése”, azt állítva, hogy ez a legjobb lehetőség a szakadár Donyecki és Luganszki Népköztársaságok és Oroszország védelmére.

“A mai események nem azzal állnak összefüggésben, hogy meg szándékozzuk sérteni Ukrajna és az ukrán nép érdekeit, hanem azzal, hogy megvédjük magát Oroszországot azoktól, akik túszul ejtették Ukrajnát és megpróbálják felhasználni országunk és népe ellen” – mondta Putyin.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”30092″]

Putyin hétfőn szuverén államként ismerte el a két régiót, és ígérte, hogy az orosz fegyveres erőkkel védi meg őket. A köztársaságok az Ukrajna által ellenőrzött területek nagy részét sajátjuknak tekintik. Oroszország elismerte ezeket a területi igényeket. Szerdán a két köztársaság azt követelte, hogy Ukrajna vonja vissza csapatait a Kijev által Ukrajna donyecki és luganszki területének tekintett határvonalakra, amit Kijev megtagadott. A köztársaságok vezetői azt mondták, hogy az ukrán csapatok továbbra is támadják állásaikat, és Oroszország segítségét kérték visszaverésükhöz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó