2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva
Array

Oroszország is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben

Oroszország is képviselteti magát a 2017 május 11-én kezdődő Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet az ukrán fővárosban, Kijevben rendeznek majd.

Oroszország mellett szintén a második elődöntőben lép színpadra Macedónia, Málta, Hollandia, Szerbia, Dánia, Románia, Magyarország, Ausztria, Írország, Svájc, Észtország, Izrael, Bulgária, San-Marino, Litvánia, Horvátország, Norvégia és Fehéroroszország.

Az első elődöntőben május 9-én Montenegró, Finnország, Grúzia, Portugália, Belgium, Svédország, Albánia, Azerbajdzsán, Ausztrália, Ciprus, Szlovénia, Örményország, Moldova, a Csehország, Lettország, Görögország, Izland és Lengyelország mutatkozik be.

Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon 43 ország vesz részt. A döntő május 13-án lesz.

2016-ban az ukrán Jamala 1944 című dalával nyerte a Stockholmban megrendezett dalversenyt. Az orosz Szergej Lazarjev  You are the only one című dalával a harmadik helyen végzett a legtöbb közönségszavazattal.

Az ukrán szervezők hétfőn döntöttek a kijevi dalverseny szlogenjéről és jelképéről. Előbbi a “Celebrate Diversity” (Ünnepeld a sokféleséget!) jelmondat lesz. A fesztivál szimbóluma pedig egy fekete-vörös, egyenként különböző formájú és mintázatú gyöngyökből álló nyaklánc. Utóbbit két, erre a munkára összeállt ukrán tervezőügynökség – a Republique és a Banda – készítette. A tervezők sajtónyilatkozatukban rámutattak arra, hogy a gyöngysor az ukrán népviselet fontos eleme.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Tombolnak az indulatok Kijevben, mert késnek az EU segélyek

Az Európai Unió által Ukrajnának nyújtott gazdasági segély késedelme "elfogadhatatlan", és a katasztrófa elkerülése érdekében meg kell oldani - figyelmeztetett egy magas rangú ukrán...

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...