2022, augusztus 14.
29.9 C
Budapest
24.5 C
Moszkva

Oroszország is hazarendelte diplomatáit Ukrajnából

Oroszország úgy döntött, hogy hazarendeli diplomáciai személyzetének egy részét Ukrajnából. Moszkva közlése szerit egy esetleges provokációtól tartanak a külképviselet ellen.

A lépésre azt követően került sor, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és több ország a múlt hónapban megkezdte a diplomáciai személyzetük és családtagjainak evakuálását a kijevi nagykövetségeikről – közölte Moszkva szombaton, arra hivatkozva, hogy a nyugati államoknak lehetnek olyan információik, amelyeket nem osztottak meg Oroszországgal.

“Arra a következtetésre jutunk, hogy az amerikai és brit kollégáknak esetleg tudomása van bizonyos Ukrajnában előkészített erőszakos akciókról, amelyek súlyosan alááshatják a biztonságot” – írta a közösségi médiában Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

“Kijev vagy harmadik országok esetleges provokációitól tartva valóban meghoztuk a döntést az ukrajnai képviseleteink személyzetének bizonyos optimalizálásáról”.

Az Egyesült Államok szombaton elrendelte a nem létfontosságú személyzet evakuálását a kijevi nagykövetségéről, és azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy ne utazzanak Ukrajnába.

Izrael pénteken szintén utazási figyelmeztetést adott ki Ukrajnára, és bejelentette a nagykövetségi dolgozók és családtagjaik evakuálását. Hollandia is péntekeken közölte az izraelihez hasonló döntését.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29518″]

A brit külügyminisztérium, amely januárban kezdte meg a diplomaták és családtagjaik kivonását, pénteken azt tanácsolta a briteknek, hogy “most hagyják el [Ukrajnát], amíg a kereskedelmi járatok még rendelkezésre állnak”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Harkov megyei település elfoglalását jelentette be az orosz katonai szóvivő

A Harkov megyei Udi település elfoglalásáról tett bejelentést Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve. A tábornok azt mondta, hogy...

Kijev is reagált a részeg ukrán diplomaták bécsi autóbalesetére

Az ukrán diplomáciai személyzet egy közlekedési balesetet okozott Bécsben, amelyben a sofőr megpróbált elmenekülni a helyszínről, és megtagadta, hogy a rendőrség alkoholtesztet végezzen rajta. Az...

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...