2022, október 4.
11.9 C
Budapest
10.5 C
Moszkva
Array

Oroszország felszólította Kijevet, hogy fejezze be a fegyveres provokációt a Donbasszban

Oroszország felszólította az ukrán hatóságokat, hogy azonnal fejezzék be a fegyveres provokációt a Donbasszban – idézi az orosz külügyminisztérium nyilatkozatát a TASZSZ orosz hírügynökség.

Felszólítjuk az ukrán hatóságokat, hogy azonnal állítsák le a fegyveres provokációt a Donbasszban, tartsák be az érvényben lévő tűzszüneti megállapodásokat és kezdjék el végrehajtani az intézkedéscsomagokat, beleértve azokat, amelyek érintik a jelenlegi problémák politikai aspektusát – olvasható a közleményben.

Moszkva reményét fejezte ki arra, hogy ukrán partnereik rákényszerítik arra Kijevet, hogy feladja azon szándékát, hogy katonai revansot vegyen a Donbasszban, amely egyenlő lenne a minszki megállapodások felmondásával.

Az ukrán fegyveres erők Donyeck lakóházait lövi:

Oroszország arra számít, hogy az EBESZ speciális megfigyelő missziójának azonnali lépései Ukrajnában a feszültség gyors deeszkalációját okozza.

A Donbassz provokálásával Kijev igyekszik globálisan napirenden tartani az “ukrán válságot”.

A külügyminisztérium közleménye szerint erre az is bizonyíték, hogy amint megnövekszik a feszültség a Donbasszban, a kijevi vezetők külföldre utaznak, ahol orosz agresszióról nyilatkoznak.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő keddi moszkvai sajtótájékoztatóján – Kijevet vádolta a kelet-ukrajnai konfliktus újabb kiéleződésével. Szavai szerint “megbízható információk” arról tanúskodnak, hogy az ukrán fél tüzérségi támogatással támadt a Donyecki Népköztársaságra (DNR), a DNR ezért ellentámadásra kényszerültek Avgyijivkánál.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...