2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Oroszország felfüggeszti az olajszállításokat az árplafont alkalmazó országokba

Oroszország felfüggeszti a kőolaj és kőolajtermékek szállítását olyan államoknak, amelyek az orosz kőolaj árának korlátozásáról döntenek – közölte csütörtökön újságírókkal Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes.

“Ami az árkorlátozást illeti, ha árkorlátozást vezetnek be, egyszerűen nem fogunk olajat és kőolajtermékeket szállítani az ilyen cégeknek vagy államoknak, amelyek korlátozásokat vezetnek be, mivel nem fogunk nem versenyképesen dolgozni” – mondta.

Novak “teljesen abszurdnak” minősítette az orosz olaj árának korlátozására vonatkozó javaslatokat is, hozzátéve, hogy az intézkedés teljesen tönkreteheti a globális olajpiacot.

“Egy olyan fontos iparág piaci mechanizmusaiba való beavatkozás, mint az olajipar, amely az egész világ energiabiztonságának biztosítása szempontjából a legfontosabb, az ilyen kísérletek csak destabilizálják az olajipart, az olajpiacot” – mondta, megjegyezve, hogy elsősorban azok az európai és amerikai fogyasztók fognak fizetni az intézkedésért, akik már most is magas árat fizetnek az energiáért.

“Ez teljesen tönkreteszi a piacot” – hangsúlyozta az orosz miniszterelnök-helyettes.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...