2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Oroszország és Vietnam lépéseket tesz a szabadkereskedelmi zóna kialakítása felé

A szabadkereskedelmi övezet létrehozása és nemzeti valutában való elszámolás (a kereskedésben) az Oroszországi Föderáció és Vietnam között napirenden van, erről várhatóan  2O15 januárjában fognak szerződést aláírni – mondotta újságíróknak az orosz miniszterelnök-helyettes, Igor Shuvalov, az Orosz-Vietnami Kormányközi Bizottság ülésén szombaton.

“Megvitattuk a szabadkereskedelmi zóna felállítását a Vámunió országai és Vietnam között, és ha minden a terveknek megfelelően zajlik, akkor 2O15 január 1.-én az Eurázsiai Gazdasági Unió (a Vámunió “továbbfejlesztése” és utódja – a fordító) is felállításra kerül és akkor már ez a releváns szerződés Vietnammal, az Eurázsiai Unió nevében fog aláírásra kerülni – mondotta Shuvalov.

“A feladat, az utóbbi 3 hétben javaslatok kidolgozása volt, hogyan kereskedjünk nemzeti valutákban és hogy csináljuk ezt a lehető leghatékonyabban” – magyarázta Shuvalov orosz miniszterelnök-helyettes.

A találkozó során Vietnam és Oroszország megbeszélte a kereskedelem növekedésével kapcsolatos megoldandó kérdéseket és arra jutottak, hogy a nemzeti valutákban való elszámolás egy szükséges megoldás. A Bizottság azt is eldöntötte, hogy létrehoz egy orosz-vietnami munkacsoportot, melynek tagjai a pénzügyminisztériumokból és a központi bankok képviselőiből fognak állni.

A 17. Orosz-Vietnami Kormányközi Bizottság ülése Vlagyivosztokban nyílt meg szombattal.

Az előző, 16. ülés 2O13 októberben volt tartva Hanoi városában, ahol 17 kooperatív megállapodást írtak alá. A teljes kereskedelmi forgalom Oroszország és Vietnam között 2O13-ban 3,9-4 milliárd USD-ra tehető, ami 8,5%-os növekedést mutat az előző, 2O12-es adathoz viszonyítva.

Ria Novostyi

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....