2022, május 19.
13.2 C
Budapest
9.5 C
Moszkva
Hiredetés

Oroszország elítélte az izraeli légicsapásokat

Oroszország helyteleníti az izraeli légierő Szíria területén végrehajtott légicsapásait – jelentette ki újságíróknak Mihail Bogdanov orosz külügyminiszter-helyettes, az orosz elnök közel-keleti és afrikai különmegbízottja szerdán Moszkvában.

Szavai szerint a történtek a helyzet kiéleződéséhez vezetnek, ami senkinek sem áll érdekében.

Az izraeli légierő közölte, hogy csapást hajtott végre az iráni Forradalmi Gárda al-Kúdsz zászlóalja és a szíriai hadsereg többtucatnyi állása ellen, válaszul egy korábban Izrael ellen elkövetett támadásra. Az izraeli hadsereg kedden arról számolt be, hogy a légvédelem megsemmisített négy, a Golán-fennsíkra Szíria területéről kilőtt rakétát.

Bogdanov szerdán hangsúlyozta, hogy “gyökeres ellentétben áll” a nemzetközi joggal és az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozataival az az izraeli törvénytervezet, amely kimondaná a Jordán folyó völgyének – az Izrael által megszállva tartott, főleg palesztin lakosságú Ciszjordánia egy részének – annektálását.

Azt is közölte, hogy Moszkva szerint fokozza a feszültséget a Perzsa-öböl térségében Washingtonnak az a döntése, hogy növelje katonai jelenlétét Szaúd-Arábiában.

Emlékeztetett rá, hogy Oroszország regionális biztonsági koncepciója szerint a rendezés érdekében kollektív lépésekre lenne szükség az összes érintet fél bevonásával, a megosztottság és a szembenállás helyett.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS

close-image