2022, augusztus 14.
21 C
Budapest
18.5 C
Moszkva
Array

Oroszország cáfolja, hogy rakétái Iránban zuhantak le

Az amerikai CNN hírtelevízió számolt be arról, hogy Iránban zuhant le négy, Szíriára kilőtt orosz szárnyas rakéta. A CNN forrása az amerikai védelmi minisztérium névtelenül nyilatkozó tisztségviselői voltak. A kiszivárogtatást az amerikai külügyminisztérium szóvivője hivatalosan nem tudta megerősíteni, Teherán pedig nem kívánta kommentálni. Iránból károkat, veszteségeket nem jelentettek. Az orosz védelmi minisztérium szóvivőjének csütörtöki cáfolata szerint valamennyi Szíriára kilőtt rakéta elérte célját.

A szóban forgó manőverező repülőgépeket szerdán indították el szíriai célpontok felé a Kaszpi-tengerről az orosz haditengerészet hajóiról, az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei ellen.

Az orosz kormány szerdán közölte, hogy 26 szárnyas rakétát lőttek ki, amelyek az észak-szíriai Rakka és Aleppó, valamint az északnyugati Idlíb tartományban semmisítettek meg célpontokat. Az első két tartományban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet, a harmadikban az al-Kaida helyi szervezetének tekintett an-Núszra Front jelenléte kiterjedt.

Elterelés

Az Egyesült Államok valóban hibázott

Szombaton az Orvosok Határok Nélkül munkatársainak legkevesebb 12 tagja vesztette életét egy amerikai légicsapásban az észak-afganisztáni Kunduzban.

A humanitárius szervezet tájékoztatása szerint 12 orvos és 7 beteg vesztette életét amikor az Egyesült Államok bombatámadást hajtott végre szombat hajnalban egy kórház ellen az észak-afganisztáni Kunduzban. A NATO-koalíció elismerte a támadást. Az Orvosok Határok Nélkül mintegy nyolcvan munkatársa dolgozik a kunduzi kórházban.

Az amerikai fegyveres erők részéről kedden hangzott el annak elismerése, hogy a hétvégén “tévedésből” támadták a levegőből a kunduzi kórházat, aminek következtében 22-en meghaltak és több tucatnyian megsebesültek.

A jótékonysági szervezet háborús bűncselekménynek tartja a történteket, és csak a vizsgálat lezárása után fogja eldönteni, hogy kíván-e pert indítani az ügyben.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...