2022, augusztus 9.
28.9 C
Budapest
21.1 C
Moszkva
Array

Oroszország cáfolja, hogy rakétái Iránban zuhantak le

Az amerikai CNN hírtelevízió számolt be arról, hogy Iránban zuhant le négy, Szíriára kilőtt orosz szárnyas rakéta. A CNN forrása az amerikai védelmi minisztérium névtelenül nyilatkozó tisztségviselői voltak. A kiszivárogtatást az amerikai külügyminisztérium szóvivője hivatalosan nem tudta megerősíteni, Teherán pedig nem kívánta kommentálni. Iránból károkat, veszteségeket nem jelentettek. Az orosz védelmi minisztérium szóvivőjének csütörtöki cáfolata szerint valamennyi Szíriára kilőtt rakéta elérte célját.

A szóban forgó manőverező repülőgépeket szerdán indították el szíriai célpontok felé a Kaszpi-tengerről az orosz haditengerészet hajóiról, az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei ellen.

Az orosz kormány szerdán közölte, hogy 26 szárnyas rakétát lőttek ki, amelyek az észak-szíriai Rakka és Aleppó, valamint az északnyugati Idlíb tartományban semmisítettek meg célpontokat. Az első két tartományban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet, a harmadikban az al-Kaida helyi szervezetének tekintett an-Núszra Front jelenléte kiterjedt.

Elterelés

Az Egyesült Államok valóban hibázott

Szombaton az Orvosok Határok Nélkül munkatársainak legkevesebb 12 tagja vesztette életét egy amerikai légicsapásban az észak-afganisztáni Kunduzban.

A humanitárius szervezet tájékoztatása szerint 12 orvos és 7 beteg vesztette életét amikor az Egyesült Államok bombatámadást hajtott végre szombat hajnalban egy kórház ellen az észak-afganisztáni Kunduzban. A NATO-koalíció elismerte a támadást. Az Orvosok Határok Nélkül mintegy nyolcvan munkatársa dolgozik a kunduzi kórházban.

Az amerikai fegyveres erők részéről kedden hangzott el annak elismerése, hogy a hétvégén “tévedésből” támadták a levegőből a kunduzi kórházat, aminek következtében 22-en meghaltak és több tucatnyian megsebesültek.

A jótékonysági szervezet háborús bűncselekménynek tartja a történteket, és csak a vizsgálat lezárása után fogja eldönteni, hogy kíván-e pert indítani az ügyben.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz cirkálórakéták megsemmisítették a HIMARS és M777-es lőszerraktárt Uman közelében

Orosz cirkálórakéták megsemmisítettek egy raktárt, amelyben lövedékeket tárolta az amerikai HIMARS és M777-es ágyúkhoz a cserkaszi régióban - közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal. "Nagy...

Ukrajna leállította az EU-ba irányuló olajszállításokat

Ukrajna leállította az orosz kőolaj tranzitját Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába - írja a RIA Novosztyi. "A Transnyefty megerősítette, hogy az Ukrtransznafta augusztus 4-én leállította az...

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...