2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Oroszország bezárja a CBC kanadai állami tévécsatorna moszkvai irodáját, válaszul az RT hírtelevízió betiltására

Oroszország bezárja a CBC kanadai tévécsatorna moszkvai tudósítói irodáját, és megszünteti az ott dolgozó újságírók vízumát – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

“Döntés született a kanadai intézkedésekre válaszoló lépések bevezetéséről, nevezetesen a kanadai állami műsorszolgáltató, a CBC moszkvai irodájának bezárásáról, beleértve az újságírók akkreditációinak és orosz vízumának törlését” – mondta a szóvivő.

Zaharova megjegyezte, hogy az intézkedés nem a kanadai nép ellen irányul. Mint mondta, a CBC “propaganda-szócsővé” vált.

A szóvivő szerint a hivatalos Ottawa “nyíltan ruszofób irányvonalat követ”, amire példaként hozta fel, hogy a kanadai hatóságok betiltották az RT és RT France orosz állami tévécsatorna országos sugárzását.

Zaharova arra figyelmeztetett, hogy Oroszország “mindig megfelelő módon fog reagálni” az ehhez hasonló egyoldalú korlátozó intézkedésekre, amelyek sértik a szólásszabadság elveit.

“Válaszunk elkerülhetetlen, és minden hasonló esetre vonatkozni fog” – nyilatkozott Zaharova.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...