2022, június 30.
26.6 C
Budapest
19.5 C
Moszkva

Oroszország bejelentkezett a 2024-es nő kézilabda Eb-ért

Az orosz kézilabdaszövetség weboldalán közölte, hogy pályázik a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezésére, amely iránt Magyarország is érdeklődött.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága még júniusban tette közzé a 2024-es női Európa-bajnokság – az első 24 csapatos női kontinenstorna – megrendezését fontolgató országok listáját.

A 2024-es női Európa-bajnokság rendezési joga iránt Ausztria, továbbá Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen, Magyarország, Oroszország, illetve Svájc érdeklődött. A hivatalos pályázati szándékot idén szeptemberig kell jelezni az EHF-nek.

Az orosz szövetség hivatalosan is benyújtotta pályázatát.

Oroszország négy városának öt arénájában zajlanának a mérkőzések. Moszkvában két helyszínen, Krasznodarban, Szentpéterváron és Rosztov-na-Donuban rendeznék meg a mérkőzéseket. Utóbbi városban új 5000 férőhelyes kézilabdaarénát építenek, amely 2021-ben készül el.

Az orosz szövetség ügyelt arra, hogy olyan helyszíneket jelöljön meg, ahol a kézilabda népszerű és nagy múltra tekint vissza.

A 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságot november 28 és december 15 között rendezik majd. Az EHF 2019. november 21-én jelöli ki a rendező országot.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS