2023, november 29.
-1.1 C
Budapest
-1.5 C
Moszkva

Oroszország 80 tonna humanitárius segélyt szállított Szíriába

80 tonna humanitárius segélyszállítmánnyal a fedélzetén, megérkezett a polgárháború sújtotta Szíriába az orosz védelmi minisztérium két AN-124 Ruszlan teherszállító repülőgépe.

Igor Konasenkov a minisztérium szóvivője elmondta, hogy a gépek élelmiszert, sátrakat, ágyakat, takarót, ivóvizet és a sátortáborok kialakításához szükséges felszereléseket szállított a konfliktus övezetbe. A védelmi minisztérium nem hozta nyilvánosságra, hogy az orosz gépek milyen útvonalon érkeztek meg Szíriába.

Oroszország folytatja

Oroszország alternatív útvonalakon tovább folytatja a humanitárius segélyek szállítását a polgárháború sújtotta Szíriába – közölte a Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma múlthéten, miután Bulgária bejelentette, hogy amerikai nyomásra lezárja légterét a segélyszállítmányok előtt.

Moszkva a szíriai polgárháború kezdete óta (2011) nyújt humanitárius, katonai és technikai segítséget Damaszkusznak. Oroszország az elmúlt években több mint 1100 tonna élelmiszert, gyógyszert és más létfontosságú használati cikket szállított Szíriába. 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó