2022, augusztus 13.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Orosz turistákért kampányol a Magyar Turizmus Zrt.

BudapestOrosz turistákért kampányol a Magyar Turizmus Zrt. a Jekatyerinburg-Budapest új légi járat apropóján – közölte a társaság hétfőn. Oroszország Magyarország Top10 turisztikai küldő piacának egyike. A KSH adatai szerint 2011-ben közel 462 ezer orosz vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami 23,5 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az idén január és július között pedig 31,6 százalékkal bővült a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált orosz vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest. Az orosz vendégforgalom további szárnyalásához az MT reményei szerint az új Jekatyerinburg-Budapest járat is hozzájárul majd. A jekatyerinburgi székhelyű Ural Airlines légitársaság 2012. október 3-án indítja első járatát az Ural régió fővárosából Budapestre. A jekatyerinburgi Kolcovo repülőtérről szerdánként 15 óra 55 perckor induló repülőgép 16 óra 35 perckor érkezik meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, és onnan 17 óra 40 perckor indul vissza. A légitársaság a járatot Airbus 320-as típusú repülőgéppel teljesíti.

 

A Magyar Turizmus Zrt. a járatnyitás apropóján három részből álló kampányt bonyolít le a Jekatyerinburg-Budapest járat és Magyarország mint turisztikai úti cél népszerűsítése érdekében.

A kampány egyik elemeként szeptember 20-án három hónapos internetes kampányt indított az MT Zrt. a TurProfi.ru portállal együttműködésben, amelynek során a szakma képviselőit a www.turprofi.ru oldalon, míg a nagyközönségi érdeklődőket a www.utravel.ru honlapon tájékoztatják az új légi összeköttetésről.
Az új járattal kilenc orosz újságíró érkezik Magyarországra az MT Zrt. meghívására.

A Jekatyerinburg-Budapest járatot és Magyarországot mint turisztikai desztinációt az október 5-6-án megrendezendő jekatyerinburgi ExpoTravel 2012 kiállítás keretében is népszerűsíti az MT. A várhatóan 10 ezer főt vonzó vásáron a MT moszkvai külképviselete társkiállítókkal – 1000 Út Kft., Robinson Tours Kft., NaturMed Carbona Hotel, Spirit Hotel, Implantcenter, Royal Verecke Kft., Tour-Trading-91. Kft. – közösen vesz részt.

Az Ural Airlines légitársaság az orosz légi fuvarozói piac egyik meghatározó társasága. A légitársaság 2012. augusztus 14-én köszöntötte idei kétmilliomodik utasát (tavaly csak október végén érte el ezt az utasszámot), és reméli, történetében először az idén a hárommilliomodik utasát is üdvözölheti – írta az MT közleményében.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...