2022, június 30.
26.6 C
Budapest
19.5 C
Moszkva

Orosz tudósokat és mérnököket próbál magához csábítani az Egyesült Államok

A Bloomberg információi szerint az Egyesült Államok könnyíteni akarja a beutazást az orosz szakemberek számára, hogy azokat elcsábítsa Oroszországból, amivel gyengíteni akarja Vlagyimir Putyin orosz elnök csúcstechnológiai erőforrásait.

A Fehér Ház kérvényt küldött a Kongresszusnak, hogy töröljék el azt a szabályt, amely szerint az orosz szakembereknek az Egyesült Államokban kell munkahelyüknek lennie ahhoz, hogy munkavállalási vízumot kapjanak.

Az Egyesült Államok olyan orosz állampolgárokat akar elcsábítani, akik rendelkeznek tapasztalattal a félvezetők, az űrtechnológia, a kiberbiztonság, a fejlett számítástechnika és gyártás, a nukleáris mérnöki tudományok, a mesterséges intelligencia, a rakétahajtómű-technológia és más tudásintenzív területeken.

Ezzel Washington legalábbis megpróbálja gyengíteni Vlagyimir Putyin orosz elnök csúcstechnológiai erőforrásait, és igyekszik aláásni az ország innovációs bázisát – mondta az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője.

Emellett az Oroszországból érkező szakemberek könnyebb áttelepülése segítené az amerikai gazdaság és biztonság megerősítését – mondta.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS