2023, január 31.
3.2 C
Budapest
-1.6 C
Moszkva

Orosz tudósokat és mérnököket próbál magához csábítani az Egyesült Államok

A Bloomberg információi szerint az Egyesült Államok könnyíteni akarja a beutazást az orosz szakemberek számára, hogy azokat elcsábítsa Oroszországból, amivel gyengíteni akarja Vlagyimir Putyin orosz elnök csúcstechnológiai erőforrásait.

A Fehér Ház kérvényt küldött a Kongresszusnak, hogy töröljék el azt a szabályt, amely szerint az orosz szakembereknek az Egyesült Államokban kell munkahelyüknek lennie ahhoz, hogy munkavállalási vízumot kapjanak.

Az Egyesült Államok olyan orosz állampolgárokat akar elcsábítani, akik rendelkeznek tapasztalattal a félvezetők, az űrtechnológia, a kiberbiztonság, a fejlett számítástechnika és gyártás, a nukleáris mérnöki tudományok, a mesterséges intelligencia, a rakétahajtómű-technológia és más tudásintenzív területeken.

Ezzel Washington legalábbis megpróbálja gyengíteni Vlagyimir Putyin orosz elnök csúcstechnológiai erőforrásait, és igyekszik aláásni az ország innovációs bázisát – mondta az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője.

Emellett az Oroszországból érkező szakemberek könnyebb áttelepülése segítené az amerikai gazdaság és biztonság megerősítését – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Magyarország és Ausztria nem küld fegyvereket Ukrajnába

Magyarország és Ausztria nem fog fegyvert küldeni Ukrajnába, és szeretné megakadályozni a folyamatban lévő konfliktus eszkalálódását - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf osztrák kollégájával, Klaudia...

Külföldi zsoldosok támaszpontjára mértek tüzérségi csapást az orosz erők

Orosz tüzérség csapást mért egy ukrán katonai támaszpontra Ocsakov városában, és külföldi zsoldosokkal végeztek - közölte a RIA Novosztyival egy, az ukrán fegyveres erők...

Peking: az Egyesült Államok az ukrán válság kezdeményezője és legnagyobb támogatója

Az USA az ukrajnai válság "kezdeményezője és legnagyobb támogatója" - jelentette ki Peking, kommentálva Washington azon állításait, miszerint állami kínai vállalatok nem halált okozó...