2023, március 30.
11.3 C
Budapest
0.8 C
Moszkva

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint – írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője.

“Megkezdjük a célképek betöltését, a harci algoritmusok gyakorlását a harci robotok egy csoportjának részeként, és erős páncéltörő fegyverek telepítését” – mondta a Roszkozmosz korábbi igazgatója.

Jevgenyij Gyudorov, az Androidnaja Technika civil szervezet ügyvezető igazgatója a RIA Novosztyinak megerősítette, hogy a robotokat a különleges műveleti zónában lévő bázisra szállították.

“Most a berendezések előkészítése, a rendszerek és berendezések ellenőrzése, a szoftver, a kommunikációs és navigációs rendszerek működőképességének felmérése zajlik valós körülmények között, a Marker komplex autonóm vezérlés alkalmazásához szükséges algoritmusok kiképzése és kidolgozása vár még ránk” – mondta a hírügynökségnek.

Rogozin korábban bejelentette, hogy január végén Marker robotok felderítő és csapásmérő változatát tervezik a Donbasszba szállítani.

Rogozin szerint a csapásmérő változat képes lesz legyőzni az amerikai Abrams harckocsikat és az Ukrán Fegyveres Erőkhöz átadott német Leopárdokat is. A jármű vezérlőrendszere rendelkezik például egy elektronikus katalógussal, amely a látható és infravörös tartományban lévő célpontok képeit tartalmazza, és amelynek köszönhetően a robot automatikusan azonosítja az ellenséges eszközöket.

A “Marker”-t az “Androidnaja Technika” cég fejlesztette ki a Haladó Kutatási Alapítvánnyal közösen. A mintegy három tonna súlyú robotrendszer Oroszországban a legfejlettebb autonóm mozgási képességekkel és mesterséges intelligencia-technológiákon alapuló tárgyfelismeréssel rendelkezik. A platform autonómiáját egy moduláris multispektrális látórendszer biztosítja, amelynek adatait neurális hálózati algoritmusok dolgozzák fel.

A robot egy forgatható harci modullal rendelkezik, amely egy másodperc alatt 540 fokos fordulatot képes végrehajtani a célpont követése során. Felszerelhető különféle páncéltörő rakétarendszerekkel, gránátvetőkkel, nehéz géppuskákkal és egyéb tűzerővel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó