2022, december 6.
6.8 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Orosz színekbe öltözött egy olasz futó és tiltakozott az orosz sportolók kitiltása ellen

Federico Barucco olasz futó a hétvégi Ultra-Trail du Mont-Blanc versenyen való részvételét arra használta fel, hogy felszólaljon az orosz sportolókra vonatkozó tiltások ellen, amelyek szerinte diszkriminatívak.

Az orosz sportolókat a világ számos eseményéről kitiltották, amióta a szövetségek február végén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ajánlását követve az ukrajnai katonai műveletre adott válaszlépésként ilyen intézkedéseket hoztak.

A franciaországi, svájci és az olasz Alpokban megrendezett Ultra-Trail du Mont-Blanc versenyen Barucco először azzal mutatta ki az oroszok iránti támogatását, hogy az orosz zászló színeit tartalmazó szerelésben versenyzett.

A célban, ahol a 171,50 kilométeres versenyen 1789 induló közül a 746. helyen végzett 38:59:06 órás idővel, Barucco egy “Sport határok nélkül” feliratú transzparenst is tartott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SASHA (@alexandrasowa) által megosztott bejegyzés

“A sportnak össze kell hoznia az embereket, és minden kizárás diszkrimináció. Támogatni akarom az orosz sportolókat – az élvonalbeli [sportolókat] és az egyszerű kezdőket egyaránt -, akiknek nem kellene fizetniük az álmaikkal és az évekig tartó szenvedéssel” – magyarázta a verseny után Barucco, akinek orosz partnere van.

A sportoló később a RIA Novosztyinak kifejtette, hogy gesztusa miatt nem találkozott nyílt ellenségeskedéssel futótársai részéről, bár a közösségi médiában ukránoktól kapott haragos üzeneteket.

Barucco azt is elmondta, hogy hallotta, hogy a verseny szervezői az elkövetkező napokban keresni fogják őt, hogy beszéljenek vele a cselekedetéről, bár ő kész arra, hogy teljes körűen elmagyarázza nekik az álláspontját, és megpróbálja visszafordítani az orosz sportolókra vonatkozó tiltást.

Máshol az extrém futás világában Alekszandra Morozova orosz atléta sikert aratott azzal, hogy semleges zászló alatt megnyerte a 90 kilométeres Comrades ultramaratont Dél-Afrikában .

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.