2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva
Array

Orosz próbálkozás az offshore-cégek adókerülői ellen

Az adókódex módosítására több frakció képviselői által benyújtott tervezet célja megakadályozni, hogy az offshore cégeket megalapozatlan adókedvezményekre használják ki orosz természetes és jogi személyek, visszaterelni az országba a kimenekített tőkét és olyan feltételeket teremteni, hogy az adóparadicsomokat ne érje meg a jövőben adóelkerülésre kihasználni.

A tervezet mindenekelőtt előirányozza, hogy azoknak az orosz cégeknek, illetve állampolgároknak, akik egy külföldi cégben legkevesebb 25 %-os részesedéssel rendelkeznek, a jövedelemadót Oroszországban kell fizetniük.

Amennyiben orosz vállalatok, illetve személyek egy külföldi cég esetében több mint 5O%-os részesedéssel rendelkeznek már a részesedés 10 %-tól adókötelezettség terheli őket.

A tervezetet a törvényhozásnak jóvá kell hagynia, nagy ellenállás azzal szemben azonban aligha várható.

Értesülések szerint az új szabályozást Vlagyimir Putyin elnök kezdeményezte. Az elnök ugyanis nehezményezte, hogy orosz vállalatok székhelyeiket különböző adóparadicsomokban – például Cipruson – rendezik be, csakhogy elkerüljék az oroszországi adófizetést.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó