2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Orosz popsztárok 1 millió rubelt ajánlottak fel a nyugati haditechnikai eszközök megsemmisítéséért vagy elfogásáért

Orosz popsztárok egy csoportja pénzdíjat ajánlott fel az ország katonáinak a nyugatiak által Ukrajnában szállított haditechnikai eszközök megsemmisítéséért vagy elfogásáért. Amióta Kijev nyugati támogatói az év elején bejelentették, hogy harckocsik szállítását tervezik, számos orosz üzletember és tisztviselő ígért hasonló jutalmakat.

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon (SPIEF) szerdán felszólalva Vlagyimir Kiszeljov, a Zemljane együttes vezetője azzal a kezdeményezéssel állt elő, hogy az orosz katonáknak 1 millió rubel (kb 4,5 millió HUF) összegű díjazást fizetnének minden egyes, a harctérről szerzett, nyugati gyártmányú harckocsiért.

Grigorij Lepsz és Nyikolaj Baszkov orosz énekesek is támogatták az ötletet, előbbi azt mondta: “Mi tesszük a magunk dolgát, ahogy mi jónak látjuk, ők meg a magukét”.

Lepsz továbbá megfogadta, hogy továbbra is “segíteni fogja harcosainkat, amíg a föld tart minket”.

Baszkov kifejtette, hogy ő és zenésztársai nemcsak dalaikkal, hanem más eszközökkel is támogatják az orosz hadsereget.

Remélem, hogy rengeteg kollégánk csatlakozik a kezdeményezésükhöz“- tette hozzá az énekes.

Idén februárban a Pavel Szudoplatov zászlóalj, a Zaporozsjei terület Oroszország által ellenőrzött részén létrehozott nemzetközi önkéntes egység felajánlotta, hogy “12 millió rubelt [kb 54 millió forint] fizet minden egyes használható, elfogott Leopard, Abrams vagy Challenger harckocsiért”.

Néhány héttel korábban a kelet-oroszországi Zabajkalszkij járás kormányzója, Alekszandr Oszipov bejelentette, hogy minden olyan helyi katona, akinek sikerül “működőképes állapotban” elfognia egy Leopard harckocsit, 3 millió rubelt (kb 13 millió forint) kaphat. Egymillió rubel (4,5 millió forint) vérdíjat kapna az, aki megsemmisítene egy ilyen német tankot – közölte a tisztviselő.

Nagyjából ugyanebben az időben a Foresz orosz vegyipari gyártó vállalat hasonló kezdeményezéssel állt elő.

Az ilyen javaslatokat kommentálva Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője februárban azt mondta, hogy ezek “az egységet és mindenki” azon szándékát bizonyítják, hogy hozzájáruljanak Oroszország folyamatban lévő hadjáratának céljainak eléréséhez.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó