2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Orosz-kínai haditengerészeti gyakorlat kezdődik a Japán-tengeren

Az Orosz Fegyveres Erők hamarosan részt vesznek a Kína által szervezett “Észak. Kölcsönhatás-2023” elnevezésű hadgyakorlaton a Japán-tengeren – közölte a kínai védelmi minisztérium.

“Az orosz és a kínai fegyveres erők közötti éves együttműködési tervvel összhangban az orosz hadsereg hamarosan elküldi a haditengerészeti és a légierőt, hogy részt vegyenek az “Észak. Kölcsönhatás-2023″ gyakorlaton, amelyet a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg harcászati parancsnokságának északi zónája szervez a Japán-tenger középső részén” – közölte a kínai védelmi minisztérium.

Mint a minisztérium pontosította, a gyakorlat témája a “stratégiai tengeri útvonalak biztonságának fenntartása” lesz, a manőverek célja pedig a kínai és az orosz fegyveres erők közötti stratégiai kölcsönhatás szintjének növelése, a regionális béke és stabilitás közös fenntartására, valamint a különböző biztonsági kihívásokra történő reagálási képesség erősítése.

A Kínai Központi Televízió a maga részéről arról számolt be, hogy a kínai haditengerészet öt hajóból álló különítménye, köztük a Qiqihar és a Guiyang rombolók, a Zhizhao és a Zaozhuang fregattok, valamint a Taihu ellátóhajó ma reggel indult el a keleti Santung tartományban található Qingdao kikötőjéből a gyakorlat helyszínére.

Oroszország és Kína rendszeresen tart közös gyakorlatokat.

Március közepén a két fél bejelentette az átfogó partnerség és a stratégiai együttműködés kapcsolatainak elmélyítését. A kínai védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy készen áll arra, hogy az orosz hadsereggel közösen erőfeszítéseket tegyen a stratégiai koordináció és kommunikáció további erősítése, valamint a regionális és nemzetközi biztonság közös fenntartása érdekében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó